Europese vereniging voor beddengoed en matrassen bijeen in Kopenhagen

John Kruijssen van Beter Bed: "Het gaat niet meer alleen om de verkoop van bedden"

Van 15 tot 16 september kwamen de leden van EBIA, de European Bedding Industries Association, bijeen in de Deense hoofdstad Kopenhagen voor hun jaarlijkse algemene vergadering. Dit was de eerste fysieke bijeenkomst van fabrikanten en leveranciers uit de bedden- en matrassenindustrie sinds 2019. EBIA-voorzitter Geert Geerkens heette de leden welkom op een bijeenkomst waarvan de sfeer werd gekenmerkt door optimisme, revitalisering en de uitwisseling van ervaringen.

De meeste sprekers op de bijeenkomst gingen over duurzaamheid. Zo sprak Chris De Rock, CEO van het Belgische onderzoeksinstituut "Wood.be", over circulair ontwerpen (Design for Circularity, D4C). Hij legde uit dat fabrikanten tegenwoordig een grotere verantwoordelijkheid hebben om hun producten en bedrijfsmodellen circulair te maken en verwees naar de noodzaak van Europese normen. Volgens gedelegeerd bestuurder Frederik Lauwaert heeft EBIA vorig jaar ook intensief met duurzaamheidsvraagstukken omgegaan. Hij presenteerde onder meer een blauwdruk voor de ontwikkeling van nationale EPR-richtlijnen voor gebruik bij matrasproductie (EPR: Extended Producers Responsibility).

De conferentie werd afgesloten door John Kruijssen, CEO van Beter Bed, die er met klem op wees dat de slaapkwaliteit van consumenten tegenwoordig zwaar wordt belast en dat de slaapindustrie daarom relevanter is dan ooit. Hij identificeerde een aantal trends die de beddenmarkt van de toekomst vorm zullen geven, waaronder gezondheidsbewustzijn, verticale integratie met een snel groeiend online aandeel en toenemende exportactiviteiten door individuele marktdeelnemers. Volgens Kruijssen zullen retailers in de toekomst anders moeten communiceren met consumenten. Het gaat niet meer alleen om het verkopen van bedden, maar om de klant een betere nachtrust te bezorgen.

De volgende jaarlijkse algemene vergadering van EBIA zal plaatsvinden op 21-22 september 2023 in Praag.

Bron: Möbelmarkt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.