887 cd's en dvd's vormen compact disc chair

De Zwitserse ontwerper Boris Dennler heeft een gerecycleerde stoel gemaakt van 887 vervormde cd's en dvd's, getiteld 'Compact Disc Chair'. Door te experimenteren zijn de iriserende schijfjes vervormd met hitte en met schroeven en montagelijm vastgezet op een afgerond houten skelet dat door een digitale molen is gesneden - waardoor deze binnenkort verouderde producten een nieuwe waarde en een nieuw doel krijgen.

Sinds 2004 is het werk van Dennler voornamelijk gericht op recycling, en voor dit project heeft hij het gebruik van compact discs opnieuw bekeken, aangezien hun productcyclus de afgelopen 17 jaar op sterven na dood is geweest.'Fysieke hardware wordt geleidelijk vervangen door de cloud, streaming en USB-sticks. Met de komst van MP3 bezegelden de jaren 2000 de geleidelijke verdwijning van de audiocassette en vervolgens van de compact disc. Toch heeft de vinylplaat op de een of andere manier weten te overleven, om momenteel een renaissance te beleven, vertroeteld door enkele liefhebbers," schrijft hij.

De stoel wordt dit najaar in Brussel tentoongesteld als onderdeel van de P.O.C.-collectie van Galila.

Experimenteren met verschillende temperaturen
In het eerste onderzoek achter de 'Compact Disc Chair' worden verschillende methoden overwogen om cd's en dvd's als voorwerpen van kunststof te exploiteren. Productontwerper Boris Dennler richtte zich namelijk op hoe gemakkelijk plastic vervormbaar kan zijn; hij begon te experimenteren met verschillende temperaturen en gereedschappen om meerdere vervormingen te produceren en te testen. Na de oorspronkelijke ronde vorm van de schijven ontstond op natuurlijke wijze het uiteindelijke visachtige uiterlijk en de daaruit voortvloeiende overlappende irisaties doen denken aan een veelkleurige mali├źnkolder die in een patroon met elkaar is verbonden tot een netwerk. Wanneer het zonlicht erop valt, straalt het meubelstuk tientallen sprankelende kleuren door de kamer - een bezienswaardigheid op de komende Galila's P.O.C show.

Bron: designboom.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.