Veldeman Bedding is SDG Champion

"Afgelopen donderdag 22 september mochten we vol trots ons Unitar SDG Champion-certificaat in ontvangst nemen", meldt Veldeman Bedding. "Voka Limburg begeleidde ons en 7 andere Limburgse bedrijven om dit duurzaamheidslabel van de Verenigde Naties (VN) te kunnen behalen. Via de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN helpt het charter ondernemingen op weg naar een duurzamere bedrijfsvoering en toekomst. Dit waardevolle certificaat is een beloning voor de geleverde teamprestaties: zowel op het vlak van algemene bedrijfsvoering, productontwikkeling, productie & personeelsbeleid. Duurzaamheid loopt werkelijk als een 'groene' draad door onze hele onderneming."


Sustainability Comité: Yves Thiery, Jeroen Moons, Valerie Veldeman, Marco De Bruijn & Stijn Grommen.

"Sinds vele jaren trekken we resoluut de kaart van duurzaamheid. We kunnen zelfs stellen dat, sinds onze oprichting in 1954, duurzaam ondernemen ons bedrijf steeds richting heeft gegeven - bewust en onbewust. Als familiebedrijf zit het in ons DNA om zorg te dragen voor elkaar én de maatschappij waarin we leven. We geloven dat duurzaam, innovatief en kwalitatief slaapcomfort voor iedereen toegankelijk moet zijn. En dit steeds met het oog op een gezonde planeet. Denk hierbij aan het verminderen van afvalstromen, beperken van de CO2-uitstoot, gebruik van duurzame materialen en productiemethoden etc."

"We zijn dan ook dankbaar voor de trajecten die we de afgelopen jaren samen met Voka Limburg afgelegd hebben. Zo mochten we na het afleggen van de eerste 3 VCDO-jaren ons Pioneer noemen. Het vervolg hierop waren twee jaren waar we ons gefocust hebben op de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen voor onze onderneming én een duurzaam transitieproject. Hierdoor behaalden we zopas het label Champion."

“Wij kiezen resoluut voor duurzaamheid omdat we geloven dat dit de enige weg vooruit is”, stelt Valerie Veldeman, business controller bij Veldeman Bedding. “Het is aan ons als bedrijf om de verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van de planeet. Ons transitieproject binnen het Champion-traject houdt concreet in dat wij alles in het werk stellen om onze matrassen- en boxspringscollecties volledig circulair te krijgen. We doen dit aan de hand van een op maat ontworpen circulair meetsysteem. Een belangrijk doel van de duurzaamheidsacties was om ook meer betrokkenheid tussen alle medewerkers te creëren. We hebben een duurzaamheidscomité opgericht en heel open gecommuniceerd. Ondertussen is de mindset zo ingeburgerd bij alle medewerkers dat op alle niveaus in het hele bedrijf duurzaamheid wordt opgenomen. Het VCDO van Voka – KvK Limburg is voor ons erg waardevol gebleken. Het geeft ons richting, begeleiding en structuur.”

"We zijn verheugd dat heel wat Limburgse bedrijven het afgelopen jaar het VCDO-traject hebben afgelegd. Het is een teken dat steeds meer bedrijven overtuigd zijn van de voordelen van duurzaam ondernemen. Wie kiest voor duurzaam ondernemen, kiest voor innovatieve groei op een maatschappelijk verantwoorde manier. De energiecrisis die momenteel heerst, geeft ons de bevestiging dat dit de juiste weg vooruit is."

Meer informatie:
Veldeman Bedding
www.veldeman.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.