Verfproducent van Flexa en Sikkens verwacht in derde kwartaal veel lagere winst

AkzoNobel is dinsdag (27 september) op de aandelenbeurs in Amsterdam minder waard geworden. De verfproducent achter merken als Flexa en Sikkens verwacht in het derde kwartaal een veel lagere winst te boeken dan een jaar eerder. Dat meldt Nieuws.nl.

AkzoNobel heeft het bedrijfsresultaat voor het derde kwartaal aangepast. Dat zal nu naar verwachting tussen de € 195 miljoen en € 215 miljoen (2021: € 241 miljoen) liggen.

"De huidige vraagtrends zullen zich naar verwachting in het vierde kwartaal voortzetten, terwijl de voordelen zullen voortvloeien uit de eigen initiatieven van het bedrijf om de kosten te verlagen, het werkkapitaal te verbeteren en doorlopende prijsinitiatieven. Hoewel het derde kwartaal de grootste impact op de grondstofkosten zal hebben sinds de inflatiecyclus begin 2021 begon, zullen de prijzen de grondstof- en vrachtinflatie blijven compenseren. De algemene aanvoer van grondstoffen normaliseert en de grondstofprijzen beginnen globaal te dalen.

De financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 worden op 20 oktober bekendgemaakt.Meer informatie:
AkzoNobel
www.akzonobel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.