MOW 2022 noteert stijging aantal bezoekers

De MOW 2022, die plaatsvond in Bad Salzuflen,  meldt "een aangename toename van bezoekers: kopers uit meer landen dan ooit tevoren en een uitstekende bezoekerskwaliteit". Volgens de organisatie met een recordaantal exposanten.

Meer bezoekers dan verwacht, meer internationale klanten dan verwacht, meer beslissingen dan verwacht - volgens de organisator werd de MOW 2022 op donderdag 22 september afgesloten met een positief resultaat. “De kwaliteit van de bezoekers was geweldig, net als de sfeer, we nemen bestellingen en taken mee naar huis. De MOW is voor ons dé ondernemersbeurs. Onmisbaar”, was de conclusie van de exposanten.

Die tevredenheid heerste niet alleen bij de vaste exposanten, maar vooral ook bij de Europese nieuwkomers, die knelpunten met hun producten en assortimenten konden compenseren en alternatieven konden bieden voor problematische prijsklassen en/of leveringsfouten. De mix van exposanten inspireerde in alle productlijnen. Het verhandelen van het aanbod en dus ook van de beurs was een van de succesfactoren.

Dealers van alle meubelverkoopkanalen in Europa - zowel online als stationair - waren massaal op pad en hebben zeer intensief het aanbod van de exposanten afgespeurd. Ze zochten en vonden specifiek noviteiten, innovaties en speciale koopprikkels, waarmee het assortiment kon worden geactualiseerd en prijsklassen opnieuw konden worden toegewezen. De industrie had hard gewerkt en bood een veelheid aan verrassende, echt nieuwe ideeën en productbenaderingen. Waar het vorig jaar nog ging om het krijgen van goederen, werden nu trends gezet.

De exposanten maakten duidelijk welke invloeden duurzaamheid heeft op de keuze en het gebruik van materialen en hoe e-commerce design beïnvloedt. De 360GradPlaza in hal 12 presenteerde ook speciale dienstverleners voor de meubelindustrie met individuele oplossingen voor verkoop, digitaal en merchandise management.

Vakbezoekers uit 66 landen
Met deze editie kon de MOW vanwege de pandemie voor het derde jaar op rij op schema plaatsvinden. Deze keer kwam het met een recordaantal exposanten op de locatie Bad Salzuflen, maar ook aan de bezoekerskant met een plus in kopers, beslissers en eigenaren uit 66 landen. Na Duitsland kwamen de meeste bezoekers uit Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Denemarken en Zwitserland. Vorig jaar registreerde de MOW bezoekers uit 54 landen.

Exposanten op de MOW 2022 waren precies 510 bedrijven uit 41 landen - met een focus op de Europese inkoopmarkt. Ter vergelijking: in 2021 waren 405 exposanten uit 30 landen vertegenwoordigd. Ruim 60% van de exposanten kwam dit jaar uit het buitenland, vorig jaar was dat ruim 50%. Na Duitsland waren dit jaar de volgende landen het sterkst vertegenwoordigd: Polen, Turkije, Nederland, Denemarken, Italië, Frankrijk en Oekraïne. De volledige oppervlakte van de 85.000 vierkante meter grote tentoonstelling in het tentoonstellingscentrum van Bad Salzuflen was volledig bezet. Meer dan 80% van de exposanten is op geen enkele andere beurs in Duitsland aanwezig dan op de MOW

Dat de MOW 2022 zo goed gepositioneerd was, vergde veel inspanning. Van de exposanten, die ondanks de moeilijke beschikbaarheid van materialen hun serieklare prototypes en programma's op tijd hadden weten af ​​te werken en aantrekkelijk te presenteren in het expositiecentrum van Bad Salzuflen. Daarbij hoorde ook veel inzet van de beursorganisatoren om de juiste performante, leverbare leveranciers bij elkaar te brengen waarmee de vakhandel betrouwbaar kan samenwerken. "In deze tijden is dit een bijzondere prestatie en uitdaging voor alle betrokkenen en toont het grote vertrouwen van de meubelindustrie in de MOW. Daar zijn we erg dankbaar voor", zegt MOW-baas Bernd Schäfermeier voor het hele team van Messe Ostwestfalen.

Met de presentatie van de bewezen vaste leverancier aan de nieuwkomer, van het trendy label tot de internationale grote speler - voor alle productgroepen van de prijsinvoer tot het bovenste midden is de MOW het enige centrale verkoop- en omzetgerichte platform voor de Europese meubelmarkt. En in deze constellatie was deze MOW 2022 een van de sterkste MOW ooit.

"Met deze MOW hebben we voor 2023 verregaande zakelijke fundamenten gelegd", zegt Bernd Schäfermeier. “We zullen blij zijn als de industrie erin slaagt deze aanbiedingen en contacten te gebruiken om, zo niet op te lossen, in ieder geval de huidige problemen grotendeels te verlichten, voort te bouwen op eerdere successen en consumenten te blijven inspireren voor wonen en inrichten ondanks de crisisstemming ."

De volgende MOW vindt plaats van 17 t/m 21 september 2023.

Meer informatie:
MOW
www.mow.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.