Zitmeubel Daniels van de hand van Christophe Delcourt voor Minotti

Vergelijkbaar met een landschapsontwerp, waarbij zorgvuldig uitgezette combinaties van elementen een nieuw huiselijk landschap creëren, geeft het Daniels zitsysteem de woonruimtes een nieuwe vorm met geheel nieuwe composities, waarbij regelmatige rondingen en ellipsen de lineariteit van de indelingen onderbreken en deze een meer dynamische impuls geven.

Innovatief en echt origineel, is het op zijn best in combinatie met de Amber lage kasten, waardoor oplossingen met een sterke visuele impact ontstaan die naadloos overgaan van het zachte gevoel van de stoelen naar het hardere gevoel van de containers en van meer geometrische vormen naar een buitengewone combinatie van rondingen.

De stoelen zijn ontworpen op basis van de concepten van volledige modulariteit en maximaal comfort, en zijn voorzien van een enkel kussen. Het uitgebreide ontwerpsysteem omvat ook uitgesproken grote chaise-longue banken met gebogen zitvlakken.

Het frame van de rugleuning en de combinatie van twee verschillende dieptes geeft een effect waarbij de rugleuningen elkaar lijken te overlappen, waardoor er beweging in de rug ontstaat die de perceptie van de bank als een doorlopend scherm opheft wanneer hij in het midden van de kamer staat, en waardoor het mogelijk wordt de Clive-console toe te voegen, die de beweging nog meer accentueert.

De "offset"-versie, waarbij de rugleuning aan de zijkant van de zitting uitsteekt, biedt daarentegen gemakkelijk plaats aan de voetenbank Amber of het lage meubel, waardoor een andere compositieoplossing ontstaat.

Het systeem biedt een alternatief voor de vaste armleuning, in de vorm van een afneembare voetenbank, in leer of stof, op wielen.

De natuurlijke positie is naast de bank, bevestigd met magneten, maar hij kan worden verplaatst en gebruikt als een extra stoel of oppervlak, of, indien hij tegenover de zitting wordt geplaatst, als een natuurlijke verlenging daarvan. De voetenbanken kunnen ook aan het uiteinde van de lage Amber-elementen worden bevestigd.

Daniels is verkrijgbaar in twee versies: volledig in stof of volledig in leer, en in een derde gecombineerde optie met voet en armleuning in leer en kussen in stof, met een harmonieuze mix van de texturen en kleuren van de exclusieve Minotti textielcollectie.

Daniels is modulair, veelzijdig en innovatief en introduceert originele en onverwachte structurele details en compositorische elementen met een dynamisch, eigentijds ritme.

Meer informatie:
Minotti
www.minotti.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven