Balta Group nv kondigt naamswijzigingen aan

"We zijn vastbesloten om een belangrijke rol te blijven spelen in de textielvloerenindustrie"

Balta Group nv heeft donderdag 22 september aangekondigd dat haar bedrijfsnaam zal veranderen in Belysse Group nv. De nieuwe commerciële naam die naar het bedrijf verwijst, wordt Belysse.

Dit volgt op de verkoop van de Rugs-, Residential polypropyleen en Non-Woven activiteiten van Balta Group nv, samen met het merk Balta, aan Victoria PLC, die op 4 april 2022 werd afgesloten. De vennootschap zal genoteerd blijven op Euronext als BALTA, tot de nieuwe bedrijfsnaam wordt goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering (momenteel voorzien op 24 oktober 2022).Belysse ontwerpt en produceert duurzame textielvloerbekledingen voor commerciële en residentiële toepassingen en commercialiseert haar producten die zich voor 90% richten op Noord-Amerika en Europa onder premiummerken Bentley (VS), modulyss, arc edition en ITC (Europa). Belysse, met hoofdzetel in Waregem, België, stelt bijna 1300 mensen tewerk en exploiteert drie productiesites in België (Tielt en Zele) en de Verenigde Staten (Los Angeles).

Met haar oorsprong diep geworteld in de buurt van de Leie rivier, in het hart van de gerenommeerde textielindustrie van Vlaanderen, zal Belysse voortbouwen op haar sterke achtergrond en geschiedenis in zachte vloeren, en premium kwaliteit en design leveren aan klanten over de hele wereld. Het bedrijf zal blijven investeren in veerkrachtige groei, met een nog grotere focus op innovatie, duurzaamheid, productieoptimalisatie en flexibelere digitale oplossingen.

Cyrille Ragoucy, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Balta Group nv zei: "De hernoeming van ons bedrijf naar Belysse belichaamt de transformatie naar een flexibeler en veerkrachtiger bedrijf. Belysse is een team van 1300 trotse en toegewijde experts aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, die gepassioneerd zijn door design, kwaliteit en innovatie. We zijn vastbesloten om een belangrijke rol te blijven spelen in de textielvloerenindustrie."

Meer informatie:
Belysse Group nv
www.belysse.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.