Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe mechanische masterpiece van Occhio

Dit najaar lanceert Occhio de nieuwe serie Gioia tafel- en leesarmaturen, die in maart 2022 tijdens de pre-launch voor het eerst werd gepresenteerd. Met deze serie opent Occhio geheel nieuwe horizonten - en schrijft opnieuw designgeschiedenis. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het design en de innovatie zijn net zo buitengewoon als het plezier waarmee de armaturen soepel bewegen, het licht met eenvoudige gebaren gestuurd wordt en de  de gewenste aanpassingen worden gedaan - een magische ervaring.


Foto's Bohman+Sjöstrand. 

Gioia equilibrio – puur plezier in beweging
Occhio heeft zijn nieuwe Gioia-armatuurserie equilibrio genoemd, Italiaans voor "balans". Gioia equilibrio is een sculptuur die is gemaakt om bureaus en tafels thuis of in luxe kantoren te verrijken. Het sculpturale ontwerp spreekt voor zich: elke nieuwe positie verrijkt een eindeloze reeks spannende vormen.

De verfijnde materialen en kenmerkende vormen van de armatuur is een onmiskenbaar onderdeel van de succesvolle Gioia-serie. De kop van Gioia equilibrio is volledig vrij om te bewegen zonder beperking. Maar daar houdt de flexibiliteit niet op: de hele armatuur kan in elke richting worden gedraaid en vrij naar boven en naar beneden worden bewogen. Dankzij de twee in elkaar grijpende armen van de armatuur en de asymmetrische lichtopbrengst met een straal tot 180 centimeter schijnt het licht altijd precies daar waar het nodig is. Door de hoogte van de armatuur aan te passen, kan men licht creëren dat dichtbij en gefocust is of juist ver weg en vervaagd. Het complexe mechanisme achter deze intrigerende dynamiek blijft verborgen: er zijn geen schroeven en geen kabels zichtbaar. Dit armatuur is een mechanisch meesterwerk.

De magie van verandering
De nieuwe vloer- en leeslamp Gioia lettura biedt ongekende verlichtingsmogelijkheden. Voor een complete ruimte en als leeslamp, als kinetische designsculptuur of als krachtig lichtinstrument. Met zijn krachtige licht kan Gioia lettura op elk moment in hoogte, richting, lichtkleur en -intensiteit worden aangepast aan de meest uiteenlopende behoeften en biedt zo ongekende mogelijkheden voor lichtensceneringen.Fascinerende innovaties voor een perfecte lichtbeleving

Een simpele handbeweging aan de kop van de armatuur is alles wat je nodig hebt om het krachtige licht van Gioia intuïtief in of uit te schakelen of om het licht naar boven of beneden te richten. Één gebaar is alles wat nodig is om de lichtkleur aan te passen, van een warme kleurtemperatuur tot een koel, stimulerend licht om te werken. Met de functie ‘focus light’ kun je het licht van Gioia op een bepaald gebied richten, ideaal om 's avonds ontspannen te lezen of te werken. Dankzij de bluetooth-bedieningsfunctie ‘Occhio air’ kan het armatuur per app bediend worden en op elk moment verlichtingsscènes in de kamer integreren.

Meer informatie
Occhio
www.occhio.com

Publicatiedatum: