Explosieve stijging aantal bezoekers InCoDa

Drie dagen lang liet de interieurbranche zich van zijn beste kant zien op het vakevent Interieur Collectie Dagen (InCoDa) 2022, dat vorige week werd gehouden in Evenementenhal Gorinchem en waarvan Wonen360 verslag deed. Met 110 exposanten presenteerde InCoDa de laatste trends. Het aantal bezoekers liet een stijging zien van 22 procent. Het event is bezocht door bijna 5.400 professionals.


Organisator Mascha de Bruin van Easyfairs is meer dan tevreden. “We hebben de weg naar boven duidelijk gevonden”, concludeert ze. “Nog belangrijker is dat we de bezoekersdoelgroep jonger zien worden. Daarnaast hebben we een groei gezien bij stylisten en interieurarchitecten die ons event weten te vinden. Met InCoDa heeft de branche zijn visitekaartje afgegeven. Dat werd nog eens ondersteund op Next Level met dit jaar voor het eerst het Interieurfestival dat geheel in het teken stond van Duurzaamheid.”Voor het Interieurfestival werkte de organisatie samen met stylist/ontwerper Elke Bonnee, businesscoach voor interieurprofessionals Marie-Gon en brancheorganisatie INretail. In drukbezochte masterclasses en workshops passeerden de grote trends van dit moment de revue. De vier woontrends die dit jaar centraal stonden waren: Sustainable hedonism, Existential power,
Layered spaces en Quiet Glamour.Kampioenschappen
Ook op InCoDa was het Nederlands Kampioenschap Parketleggen, waar professionele parketteurs streden om de felbegeerde titel. De eerste plaats werd gewonnen door Jasper Hogervorst, die een jaar lang de Jan van der Kroef wisselbokaal op zijn bureau mag zetten. Bij de aspiranten ging Rozemarijn van der Schilt met de eer strijken en nam de Ad van Mierlo bokaal mee.

Gelijktijdig werd er gestreden om de eerste plaats op het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstoffering onder auspiciën van het Consortium Interieurvakman, waarin vijf opleidingsspecialisten, brancheorganisatie INretail en Branchevereniging Projectinrichting BVP samenwerken. De winnaar van dit nationaal kampioenschap is Kay Winters van het Deltion College.

Solide fundament
Mascha de Bruin: “Met deze editie hebben we een solide fundament gelegd voor de volgende editie van deze belangrijkste beurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering met ook speciale aandacht voor parket, verf, meubelstoffering en akoestiek. Of zoals het online Interieurjournaal puntig recenseerde: ‘InCoDa, inspirerend en krachtig’. De volgende editie staat van zondag 24 tot en met dinsdag 26 september 2023 in onze beursagenda.Meer informatie:
Interieur Collectie Dagen 
www.interieurcollectiedagen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.