Europese preview: 21 - 24 september 2022

Fabbian introduceert in London twee innovaties

Op Design London, onderdeel van het London Design Festival, introduceert Fabbian twee compleet nieuwe innovaties: XY&Z en Dome.

Fabbian heeft besloten zijn volledig nieuwe verlichtingsarmaturen te presenteren aan de Britse en internationale gemeenschap van Design London - een van de belangrijkste afspraken met hedendaags design (Stand B40/Magazine London, North Greenwich).

 Als bedrijf gevestigd in Veneto en wereldwijd gedistribueerd, hebben zij een geschiedenis die meer dan 60 jaar teruggaat. Design London zal een gelegenheid zijn om zeer innovatieve lampen te presenteren die ze hebben gecreëerd met behulp van de meest geavanceerde technologieën. Ze zijn geschikt voor zowel residentiële als contracttoepassingen. Als voorproefje (voor de Europese markt) zullen ze twee volledig nieuwe verlichtingsarmaturen tonen: het XY&Z-systeem van Studio Gensler (eerder gepresenteerd in mei voor de Amerikaanse markt) en DOME van Alessandro Di Prisco: twee projecten die verschillende talen spreken. De XY&Z is een hanglamp die zijn inspiratie ontleent aan de natuur, waar een enkel zaadje andere zaadjes voortbrengt en zo bossen creëert: een armatuur dat niet alleen geschikt is voor grote commerciële ruimtes, maar ook voor omgevingen waar een decoratief element gewenst is als alternatief voor traditionele spots en hanglampen. Het XY&Z-project valt op door het brede scala aan combinaties van kleuren en texturen van de twee boven elkaar geplaatste glazen waaruit de diffuser bestaat. De serie DOME verwijst in haar naam al duidelijk naar een architectonische constructie die bestaat uit afzonderlijke elementen die onderling verbonden zijn door bogen. Deze vormen een opeenvolging van gewelven die samen met het licht zelf de omringende ruimte vormgeven. Een zeer eenvoudig apparaat dat een sterke visuele impact heeft en omdat het een modulair systeem is, oneindig herhaald kan worden.

Design London zal voor Fabbian ook een gelegenheid zijn om twee recente collecties te presenteren die al deel zijn gaan uitmaken van het dagelijks leven voor velen: de Acustica-reeks van Gio Minelli en Marco Fossati, die zijn ontworpen om de kwaliteit van de omgeving te verbeteren met een lamp die ook een geluidsabsorberende functie heeft, en Akoya (in hang- en wandversie) van Filippo Protasoni, die wordt gekenmerkt door een driedimensionale organische vorm die doet denken aan een schelp met daarin een kostbare parel.

Meer informatie:
Fabbian
www.fabbian.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven