Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgens Trend forecaster en stylist Monique van der Reijden

Dit zijn de nieuwe woontrends van 2023

Wat zijn de nieuwe woontrends voor 2023 en hoe pas je die toe in huis? Monique van der Reijden, trend forecaster en stylist, onderzocht samen met dakexpert Creation Terreal Benelux welke richting we op gaan als het gaat om de beleving van het interieur. Hun conclusie: we mogen creatiever zijn met kleuren, vormen en materialen zolang de balans en de sfeer in huis maar persoonlijk is.



Trend 1: Glans en glazuur
​''We houden van natuurlijke materialen en kleuren in huis die garant staan voor een rustgevende basis. Voor 2023 willen we echter wat meer leven in de brouwerij en dat betekent een nieuw trendsignalement: glans! Je geeft hiermee de sfeer meer dynamiek, energie én een tikje nieuwe glamour. Het contrast tussen matte optieken en glanzende effecten voelt nieuw en fris aan. Door de trendkleuren van nu zoals terracotta, donkerbruin en blauw in (hoog)glans toe te passen, krijg je een dubbele ‘trend’ injectie in je interieur. Inhakend op deze retro-chique trend is er de toepassing van geglazuurd keramiek in hoogglans voor binnen en voor buiten. Denk aan geglazuurde tegels voor binnen en glanzende keramieken dakpannen voor buiten als maakmakers.''

Trend 2: Silver Metallics & Reflections 
​Na jarenlang het interieur opgewarmd te hebben met aardetinten en warmkleurige metallics zoals brons, koper, goudkleurig messing is het tijd voor een frisse tegenhanger, namelijk het ‘nieuwe’ rvs, aluminium, zilver en nikkel. Dit in allerlei afwerkingen van spiegelend, hoogglans en gepolijst tot geborsteld, verweerd en door de zon en het water aangetaste optieken en metalen. Deze nieuwe zilveren metallic look & feel doorbreekt als het ware de 100% natuurlijke woonsfeer en maakt de ruimte fris en een tikje futuristisch-architectonisch. Ook buiten zijn rvs en aluminium de trend en maken een spannende mix met alle natuurlijke kleuren en materialen die in het interieur de toon zetten.

Trend 3: Golvend
​''Het interieur is onder invloed van onze architectuur voorzien van veel rechte lijnen en strakke vormen. Als tegenhanger (weer voor die balans) en geïnspireerd op de natuur, zijn organische vormen, grillige structuren en golvende lijnen de nieuwste trend in interieur en architectuur. De tactiliteit van de beroemde ‘ribbelstructuren’, die ook hip waren in de jaren zeventig, vertaalt zich nu in een meer natuurlijke, golvende beweging. Dit zien we niet alleen terug in design maar ook in wand-, vloer- en plafond-afwerkingen. De funky variant op de organische golvende vormentaal is de schulp rand die in accessoires een ware hype aan het worden is. In het exterieur komt deze trend tot leven in de vorm van afgeronde raamstijlen, deuren en gegolfde keramische of betonnen dakpannen.''

Trend 4: Groen is voor altijd
​We willen het interieur in alle opzichten ‘vergroenen’. Groen staat symbolisch voor duurzaam en werkt (bewezen) rustgevend in het interieur. Groen zijn ook kamerplanten die het ​ binnenklimaat verbeteren. Groen is de lente en dat ‘opnieuw beginnen’ gevoel is wat we in huis nabootsen. Het totale kleurenpalet van groen is ‘trending’ in design én in de mode.

Meer informatie:
MMBSY Amsterdam
contact@mmbsy.com
www.mmsby.com

Publicatiedatum: