Bedrijf heeft showrooms in Druten en Wateringen

Meubelgroothandel in staat van faillissement

De rechtbank in Zutphen heeft een groothandel in meubilair, met showrooms in Druten en Wateringen,  in staat van faillissement verklaard. Het bedrijf ontwikkelde, produceerde en verkocht sinds 2012 een industriële en eigentijdse meubelcollectie.

"Onze collectie bestaat uit mooie en comfortabele zitmeubelen, industriële tafels en bijpassende accessoires. De gebruikte materialen zijn leer, metaal en robuust eikenhout", is op de site van de failliete onderneming te lezen.De rechtbank Zutphen heeft op vrijdag 16 september officieel de firma Station 7 B.V., handelend onder Station 7.nl, Bahnhof 7.de, Gare 7.fr en Holland Furniture Group.de, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 53284895 in staat van faillissement verklaard. Mr. A.M.T. Weersink is tot curator benoemd. De onderneming is eigendom van Eelco Gerlag en zijn partner Anouska Gerlag–van Sommeren.

Crowdfundingsactie
In 2017 haalde het bedrijf via een crowdfundingsactie 300.000 euro (tegen 7,5% rente) binnen. Het kapitaal is geïnvesteerd in de uitbreiding van de E-commerce strategie, het inrichten van een extra showroom en het opbouwen van een beperkte voorraad. Daarnaast had het behoefte aan additioneel werkkapitaal om het totale proces van inkoop tot levering sneller en goedkoper te laten verlopen, is hier te lezen.

Niet bekend is of het bedrijf een doorstart kan maken.

Reageren? leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven