Fotoreportage van nieuwe stoffen en exposanten in Brussel

Meubel- en decoratiestoffenbranche trekt richting Decosit

Afgelopen dinsdag 13 en woensdag 14 september werd Decosit (op de vertrouwde) data gehouden. De vakbeurs voor de wereld van meubel- en decoratiestoffen, werd georganiseerd door en voor alle professionals. Het event werd door de deelnemers uit de sector aangegrepen om de najaarscollecties te tentoonstellen.

Het grootste gedeelte van de exposanten is afkomstig uit België. Ook namen verschillende ondernemingen uit Nederland, Polen, Amerika en India eraan deel. Ongeveer hetzelfde kan gezegd worden over de bezoekers. Naast Belgen liepen er Nederlanders, Zuid-Afrikanen, Peruanen, Amerikanen, Egyptenaren, Polen, Scandinaviërs etc. door de gangen.


De redactie van Wonen360 was aanwezig in Hall 10 van Brussels Expo om een fotoreportage te maken. Bekijk hier de exposanten en de nieuwste stoffen.

Focus op internationale exposanten
Daphne Renier, product manager textiles bij Fedustria, heeft zich sinds kort op Decosit gestort. Ze heeft ze het stokje overgenomen van Kris Vermoesen. Tijdens de beurs vertelt ze dat de focus meer op buitenlandse exposanten zal komen te liggen. "We gaan ons inzetten om meer internationale deelnemers te werven. Deze zullen zorgen voor nieuwe bezoekers, wat gunstig is voor de huidige exposanten." 

Echter benadrukt Daphne dat dit geheel in overleg gaat met de vaste garde. "Het is een wisselwerking met de deelnemers. Zij geven input, waarmee wij aan de slag gaan. Het is namelijk de bedoeling dat het de beurs (en dus ook de deelnemers) ten goede komt." 

Kwaliteit boven kwantiteit
Tijdens Decosit was er geen sprake van ongekende drukte in de gangen, maar dat is volgens Daphne ook niet per se het doel. "Het is een zeer gericht publiek dat naar de beurs komt, waardoor er effectief geschreven kan worden. Zo nemen exposanten ook uitgebreid de tijd voor hun klanten. Het is niet zo dat ze gehaast te werk hoeven."

Onzekere tijd
Tegelijkertijd merkt Daphne op dat het bezoeken van een beurs of evenement in deze voor velen onzekere tijd niet bij iedereen prioriteit heeft. "Er moet extra op de uitgaven gelet worden", legt ze uit. "Dan zie je dat sommige bedrijven de vinger op de knip houden en een bezoek overslaan."
Toch is dit volgens haar geen reden om Decosit over te slaan. "Op de beurs kun je nou eenmaal allerlei mensen van verschillende bedrijven spreken op één dag." Het plannen van losse bezoeken is volgens haar tijdrovender en uiteindelijk ook duurder.

Bekijk hier de gehele fotoreportage van Decosit 2022.

Meer informatie:
Decosit
Brussels Expo - Hall 10
Place de Belgique
1020 Brussels
www.decosit.brussels


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.