Fabrikant vinylvloeren maakt snelle doorstart

'Fabrikant van vinylvloeren failliet verklaard', meldde Wonen360 afgelopen week. Managing director Michel Kral laat weten dat zijn bedrijf een doorstart maakt. "We hebben begin deze week overeenstemming met de curator bereikt over een doorstart van M4. Met een enthousiaste groep investeerders zijn de handen ineen geslagen om deze doorstart te kunnen realiseren." 

De rechtbank van Groningen had op 8 september jl. drie ondernemingen in staat van faillissement verklaard, te weten: M4four Nederland BV, M4four International BV en M4four Cfpp BV.

Al vrij snel daarna heeft M4 geldschieters gevonden die nog voldoende heil zien in de bedrijfsactiviteiten van de vloerenfabrikant, gepersonaliseerde of custom design vinylvloeren vervaardigt. Ook produceert het kamerbrede pvc vloeren, in zowel kleine als grote oplagen.

"De doorstart is natuurlijk goed nieuws", zegt Kral. "Onze nieuwe naam wordt M4 Printing BV. In de markt gaat het worden: M4 Wall en Floorprinting. We blijven prachtige vloeren produceren en hebben ons assortiment kunnen uitbreiden met wandprints en PVC-karpetten", legt hij uit.
"We zijn volledig open voor aanvragen, informatie en orders via onze normale, bekende contactgegevens. Alle lopende orders zullen gewoon geleverd worden."- Waardoor ging het eigenlijk mis?
Michel Kral: "Het liep bij M4Four spaak door de naweeën van corona. Het bedrijf waarmee we samenwerken en dat vloeren op maat print, kreeg te maken met uitstel van een grote aanvraag in het buitenland. Dat werd verergerd door twee grote aanvragen in eigen land die niet doorgingen. Dit waren aanvragen vanuit de projectsector."

Beurzen
M4Four levert veel vloeren voor beursstands en aan beurzen. "We hadden leuke projecten en projectaanvragen staan en het zag er best goed uit. Corona legde echter de beurzensector volledig plat en dat  haalde een streep door onze plannen", legt Kral uit.

Van de vijf werknemers van M4Four gaan er vier mee in het nieuwe bedrijf, dat per 1 oktober waarschijnlijk wordt voortgezet onder de naam M4 Wall & Floorprinting. Kral bevestigt nogmaals dat lopende orders dankzij de vlugge herstart gewoon worden uitgeleverd en dat nieuwe bestellingen worden aangenomen. Hij hoopt hiermee klanten gerust te stellen. "Wij stoten ook niets van onze bedrijfsactiviteiten af", benadrukt hij.

Meer informatie:
M4 Wall & Floorprinting
www.m4four.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.