Astronomie en mythologie inspiratiebron lamp

Astronomie en Griekse mythologie vormen de inspiratiebron voor de Elara hanglamp, een nieuw project van de Sloveense ontwerpster Nika Zupanc voor Lodes.

De minimalistische en sculpturale geometrie bootst de baan van de planeten in het universum na: de lamp wordt gekenmerkt door twee metalen ringen, waarvan er één in verschillende hoeken kan worden gezet om vloeibaarheid en beweging te creëren, en een kleine bol onderaan de lamp die de lichtbron bevat.Nika Zupanc licht toe: "Geïnspireerd door de sublieme schoonheid van de mysteries van het universum laat de Elara-lamp zich inspireren door de uitgestrekte en voortdurend bewegende ruimte om ons heen. Vernoemd naar de achtste grootste maan van Jupiter, is het hier om magie te brengen met zijn eenvoud, waar de indruk van een tekening van 2 cirkels en een 'satelliet', een spannende 3-dimensionale lichtervaring wordt, die door zijn ontwerp en krachtige en slim ontworpen lichtbron, het hart en de geest van Elara vormt."

De lichtbron straalt een gloed uit die een hele kamer kan verlichten. Bovendien kunnen gebruikers de bi-emissie bol richten - naar boven of naar beneden - afhankelijk van de behoefte aan licht. De twee bronnen hebben verschillende lichtemissies: 2260 lumen en 845 lumen voor de 3000 K.

De Elara-lamp verwijst naar de ruimte door haar dynamische, geometrische structuur. De centrale ring kan worden gepositioneerd om verschillende hoogtes en hoeken te bereiken, waardoor gebruikers kunnen experimenteren met het werpen van licht en schaduwen. Elara werkt als een op zichzelf staand object of samen met meerdere lampen in één ruimte - waardoor een mogelijkheid ontstaat om te spelen met contrast en schaal door middel van verschillende hoeken en afwerkingen.

De keuze van de afwerking is een belangrijke prioriteit voor Lodes - Elara is verkrijgbaar in zwart of goud. Bij de zwarte versie hebben de kap en de bol een matzwarte kap, terwijl de ringen een glanzend zwarte afwerking hebben. De gouden versie biedt de kap en de bol in mat goud en de ringen in glanzend goud. Waar zwart past bij minimale, strakke interieurs, dient het goud als een statement stuk, dat elegantie en verfijning benadrukt. Beide stijlen resulteren in een boeiend decoratief object, zelfs wanneer het is uitgeschakeld.

Bovendien kan Elara worden aangepast via een dimmer in de wandschakelaar, zodat gebruikers de intensiteit van het licht kunnen moduleren om hun ideale lichtschema te creëren.

Elara is verkrijgbaar in twee maten, medium (Ø 60 cm) en large (Ø 80 cm) en is geschikt voor diverse omgevingen, bijvoorbeeld boven een eettafel in een woonomgeving of als onderdeel van een grotere installatie in openbare ruimten zoals een hotellounge of restaurant.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven