Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Hypotheekmarkt terug naar niveau 2018'

Net als ieder jaar in de zomervakantie was het ook in augustus 2022 rustig op de hypotheekmarkt. Met circa 28.000 hypotheken, die de afgelopen maand zijn aangevraagd, ligt het aantal ongeveer op het niveau van augustus 2018. Na jaren waarin records werden gebroken door met name veel aanvragen van oversluiters, verbouwers en gepensioneerden zien we nu dat bijna alle klantgroepen bewegen richting de aantallen van augustus 2018. Dat meld HDN.


Hypotheekaanvragen in augustus per jaar.

Huidige hypotheekmarkt lijkt op 2018
De HDN klantprofielen geven inzicht in ontwikkeling in de 10 segmenten van klanten. Daar waar er records zijn gevestigd in de eerste maanden van 2022 in een aantal profielen, lijkt het er nu op dat de rust is teruggekeerd op de hypotheekmarkt. Klantprofielen als Ondernemer Aankoop, Opstromer en de drie Starters profielen zijn weer op het niveau van 2018. De Oversluiter en Opstromer Nieuwbouw zijn de enige groepen die, in vergelijking met augustus 2018, zijn gedaald. De Oversluiters hebben duidelijk hun moment gepakt toen de rentes lager waren dan nu.

Bron: HDN

Publicatiedatum: