Kreon en belux vieren jubileumjaar met 'special edition' armaturen

Exact 20 jaar geleden ontwierpen John en Samantha Ritschl-Lassoudry de belux twilight collectie onder de naam belux, sinds 2016 het zusterbedrijf van kreon. Om dat jubileum te vieren produceert belux 50 twilight armaturen met een in bladgoud beklede voet en een gegraveerde signatuur van de ontwerpers. Dit jaar huldigt de producent in designverlichting ook het 10-jarige jubileum van belux u-turn, met een special edition van de tafellamp in het blauw.

Belux twilight
Belux twilight combineert ruimte- en sfeerverlichting. Speciale dimmers (Dim-to-warm) zijn toegevoegd aan de collectie en bootsen een natuurlijke kleurverschuiving van licht na. Ze creëren een lichtspel en heldere, indirecte verlichting van de ruimte.

Binnenin de kunstglaszuil bevinden zich 4 LED-lichtbronnen die in elkaars richting licht uitstralen. Hierdoor transformeert belux twilight in een lichtsculptuur en maakt het meerdere variaties van lichtstemmingen mogelijk.

Met een extra LED-spot verspreidt belux twilight indirect licht over het plafond, dat ook apart te dimmen is. Belux twilight is beschikbaar in geborsteld edelstaal en nu ook in gelakt zwart.

Belux u-turn
De belux u-turn familie, een lijn armaturen van staan-, tafel-, en wandlampen, breidt uit met een special edition van de tafellamp in het blauw. De centrale elementen van de u-turn zijn het kogelscharnier en de ronde, handpalmgrote lampkop. Dit mechanisme waarbij de magnetische uitholling de kop met een metalen kogel verbindt, maakt de armatuur volledig verstelbaar over zijn volledige radius. Daardoor is zowel direct als indirect licht mogelijk.

Voor het 10-jarig jubileum van het u-turn design ontwierp Michel Charlot, een limited edition van deze klassieker in het donkerblauw.

Meer informatie:
Kreon
www.kreon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven