Beter bakken met artificial intelligence

De serie omvat naast klassieke ovens ook een brede range aan compacte en combi-toestellen. Het nieuwe ovenassortiment van Siemens bevat innovaties die hun gebruikers meer flexibiliteit, duurzaamheid, eenvoud en efficiëntie bieden.

Technologie: gewoon slim
Een technologisch hoogstandje is de studioLine oven met individuele bruiningsfunctie. Voor gerechten zoals brood, pizza's of gratins past deze sensor de bruiningsgraad aan de persoonlijke smaak van de gebruiker aan. Op een schaal van 1 tot 5 hoeft de oven alleen maar te weten hoe licht of donker het eindproduct moet zijn. Door intelligente algoritmen toe te passen op de gegevens die door de ingebouwde camera worden geleverd, zorgt de oven voor het gewenste resultaat. Zodra de gewenste bruiningsgraad is bereikt, schakelt de oven automatisch uit en stuurt een melding via de Home Connect-app.

Design: alledaags elegant
Naast het gebruik van de laatste technologie is de ovenreeks ook een eyecatcher in de keuken. Het donkere glas draagt bij aan de rustige en elegante lijnen die subtiel in moderne keukens kunnen worden geïntegreerd. Slechts een dunne lijn van blackSteel scheidt de ovendeur van het gladde glazen paneel. Het gestroomlijnde ontwerp omvat een nieuwe ergonomische glazen handgreep, die van voren gezien onzichtbaar lijkt. Zo wordt de illusie van een greeploze deur gewekt, terwijl de gebruiker het gemak heeft dat de oven snel en eenvoudig kan worden geopend wanneer dat nodig is.

Bediening: simpelweg eenvoudig
Met de nieuwe generatie ovens neemt Siemens afscheid van draaiknoppen en worden deze vervangen door een groot en contrastrijk TFT-display. De heldere beelden bieden eenvoudig toegang tot de volledige functionaliteit van de oven. Daarnaast kunnen alle apparaten uit de serie worden aangesloten op slimme speakers, Dit betekent bijvoorbeeld dat je de nieuwe oven assistent simpelweg de naam kunt "vertellen" van het gerecht dat je wilt bereiden. De assistent zal dan de geschikte programma-instelling voorstellen en zelfs de nodige instructies rechtstreeks naar de oven sturen. Nog meer slimme functies zijn beschikbaar in combinatie met de Home Connect app.

Stoom: snel en gezond
Naast conventionele ovens omvat de serie talrijke compacte ovens en combi-apparaten, waaronder de grensverleggende serie stoomovens. Deze zijn voor het eerst verkrijgbaar met een permanente aansluiting op de watertoevoer. Een nieuw programma maakt een einde aan het idee dat gezond koken altijd veel tijd kost. De fullSteam Plus maakt namelijk een gezondere en duurzamere maaltijdbereiding mogelijk: dankzij de uitgebalanceerde combinatie van stoom en warmte wordt voedsel bereid tot 120 °C en tot 20 procent sneller dan met fullSteam op 100 °C.

Integratie: goed doordacht
Complete panorama's met verschillende inbouwapparaten blijven erg populair. Binnen hetzelfde assortiment zijn ook volautomatische inbouwkoffiezetapparaat en inbouwmagnetrons beschikbaar. Om de ruimte onder de oven te benutten, is er keuze tussen een multifunctionele warmhoudlade en een vacuümlade die voor het eerst zijn aangesloten op de app. Via de Home Connect-app kunnen gebruikers de status van de warmhoudlade controleren, extra verwarmingsprogramma's selecteren (bijvoorbeeld steaks laten ontdooien of rusten), een timer instellen en instellingen aanpassen.

Meer informatie:
Siemens
www.siemens-home.bsh-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.