Van keukenapparatuur naar intelligente oplossing

De "intelligente keuken" van Siemens Huishoudapparaten is een systeem dat een ondersteuning biedt voor de organisatie van het dagelijks leven.

Oplossingen in plaats van apparaten
Siemens Huishoudapparaten verlegt de focus van individuele apparaten naar een totaal keukensysteem die een omgeving van intelligentie en functionaliteit creëert. Siemens Huishoudapparaten heeft de afgelopen jaren meermaals aangetoond over de nodige systeemexpertise te beschikken op belangrijke aspecten zoals een consistent design, optimale compatibiliteit en overkoepelende bedieningsconcepten. De intelligente keuken van nu is in staat alles zodanig te coördineren om het dagelijks leven aangenamer te maken, terwijl het minder tijd en energie kost. Dit, dankzij technologieën die continu doorontwikkeld worden. Denk daarbij aan sensoren, programma’s en assistenten, en in het bijzonder het Home Connect-ecosysteem.

Van Internet of Things tot Artificial Intelligence
De intelligente keuken laat huishoudelijke apparaten van Siemens met elkaar communiceren en informatie uitwisselen door middel van de cookConnect technologie, zoals afzuigkappen en kookplaten die direct met elkaar communiceren. Afzuigkappen worden bijvoorbeeld automatisch geactiveerd wanneer het koken begint, en kunnen dan gemakkelijk worden bediend vanaf de kookplaat zelf. Veel apparaten kunnen met spraakopdrachten worden bediend, zoals de nieuwe open assist-koelkast waarvan de deur opent wanneer dit wordt gevraagd. Steeds meer programma's kunnen worden aangepast aan de persoonlijke smaak en behoeften van hun gebruikers. Een vaatwasser met intelligentProgram reageert op feedback van de gebruiker en past programma’s aan om optimale resultaten te leveren.

Met de nieuwe iQ700 oven met bruiningsfunctie maakt Siemens voor het eerst gebruik van AI. Door een combinatie van intelligente algoritmen en een geïntegreerde ovencamera kunnen bak- en braadresultaten worden afgestemd op individuele voorkeuren. Assistentiesystemen helpen de gebruiker de functies van het apparaat optimaal te gebruiken en perfecte resultaten te bereiken: de nieuwe oven assistent in de iQ700 hoeft bijvoorbeeld alleen maar de naam van het te bereiden gerecht te noemen. Hij stelt dan de perfecte programma-instelling voor en geeft deze zelfs rechtstreeks door aan de oven.

Meer informatie:
Siemens
www.siemens-home.bsh-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.