Tijdens Glue Amsterdam presenteert Hollands Licht nieuwe Colour Concept

Tijdens de driedaagse designroute GLUE Amsterdam, van 15 t/m 17 september, presenteert Hollands Licht het nieuwe Colour Concept, ontwikkeld in samenwerking met Raw Color.

Op basis van de 13 pigmenten die o.a. Rembrandt gebruikte, heeft Raw Color speciaal voor Hollands Licht een kleurenpalet ontwikkeld dat is vertaald naar industriële coatings die op onze armaturen kunnen worden toegepast.

Colour Concept
De naam ‘Hollands Licht’ verwijst naar het Hollandse licht dat in de Gouden Eeuw beroemd werd doordat het veelvuldig werd geschilderd door de Nederlandse schilders.

Om het subtiele kleurenpalet te creëren heeft Raw Color een uitgebreid kleuronderzoek ontwikkeld door alleen te werken met de beschikbare pigmenten uit die periode.

Raw Color
Raw Color is opgericht door ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar. De studio werkt interdisciplinair op het gebied van grafisch ontwerp, fotografie en productontwerp. Samen met hun team werken zij in hun Eindhovense studio aan zelf geïnitieerde projecten en in opdracht voor nationale en internationale merken waaronder Adidas, Samsung, Kvadrat en de Design Acadamy Eindhoven. De materialisatie van kleur speelt een sleutelrol en kan gezien worden als de kern van studio.

Presentatie 
Op donderdag 16 september geeft Christoph Brach, mede-oprichter Raw Color, een presentatie over deze kleurenstudie en de psychologie van kleur. 

Meer informatie:
Hollands Licht
info@hollandslicht.eu 
www.hollandslicht.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven