Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studenten ROC’s laten hun talent zien tijdens het vernieuwde NKWP

Kampioenschap Woning- en Projectstoffering 2022 in een nieuw jasje

Vast programmaonderdeel van vakbeurs Incoda is het altijd weer spannende NKWP (Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstoffering). Dit jaar heeft de wedstrijd een nieuwe opzet met uitsluitend junioren in opleiding die deelnemen. BBL studenten van de ROC-opleidingen voor Interieurvakman m/v gaan op mandag 12 september met elkaar de strijd aan om de kampioenstitel.

Voor de toekomst van het de woonbranche is het belangrijk om de opleiding voor interieurvakman -of vrouw steeds weer onder de aandacht te brengen, ook bij het bedrijfsleven. Zo is bij het Consortium Interieurvakman, waarin onderwijsprofessionals in het beroepsonderwijs nauw met elkaar samenwerken, het idee ontstaan om het NKWP met én door de verschillende opleiders te organiseren. Rond het kampioenschap is er nu extra aandacht voor de promotie van het vak, de ontwikkeling van het ambacht en de verschillende mogelijkheden voor trainingen en opleidingen.

Junior deelnemers
Het Alfa College, Deltion College, Hout en Meubileringscollege (HMC), ROC Midden Nederland en het Summa College geven de opleiding voor Interieurvakman m/v, ofwel woning- en projectstoffering. Geselecteerde leerlingen van deze BBL-opleidingen dingen mee naar de kampioenstitel. Deze vakmensen in spé werken tijdens het kampioenschap op 12 september aan één grote opdracht; een combinatie van linoleum -PVC. Daarbij krijgen ze de kans om te laten zien welke vaardigheden ze tijdens hun opleiding al ontwikkeld hebben. De beste drie deelnemers krijgen een eervolle podiumplaats, een beker en een prijs in de vorm van gereedschap mogelijk gemaakt door de sponsor. De uitreiking is op maandag 12 september om 16.00 uur.

Wordt erkend Leerbedrijf
Studenten die voor de opleiding Interieurvakman m/v kiezen werken vier dagen en gaan één dag naar school. Ze gaan aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar ze het vak in de praktijk leren. Op zoek naar jong talent? Neem dan contact op met een van de opleiders – ze zijn op de beurs aanwezig- of meld je direct aan bij SBB om erkend leerbedrijf te worden.

Sponsors & partners
Het kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, INretail en BVP.

Meer informatie:
KWP - Incoda
www.interieurcollectiedagen.nl 

Publicatiedatum: