MONDiART reist door naar Parijs met gloednieuwe textielcollectie ontwikkeld door MONDiLAB

Tijdens Maison & Objet in Parijs, van 8 t/m 12 september, zal de kunstcollectie van MONDiART alleen uit geweven en velvet kunstwerken bestaan. Sinds de oprichting van het MONDiLAB zijn er in samenwerking met diverse kunstenaars unieke kunstwerken ontwikkeld. Een ‘special edition’ collectie Dutch Woven Art en fantastische collectie Velvet Decopanels zullen in de nieuwe stand gepresenteerd worden.

MONDiART Embroidery Art - Napoleon - Thomas Eurling

Embroidery Art
In de exclusieve Embroidery Art collectie bevindt zich een heel prominent werk. Het onvoltooid, geweven portret van Napoleon werd door designer Thomas Eurlings, in samenwerking met het MONDiLAB, prachtig voorzien van geborduurde details. “Een limited edition, met certificaat van echtheid! Aan ons de eer om de Franse generaal naar Frankrijk te brengen, waar hij zal shinen tijdens Maison & Objet,” vertelt Cole Brekoo enthousiast.

MONDiART Blocbirds

BLOCBIRDS
MONDiART heeft ook alle vogeltjes gekooid, zodat ze tijdens Maison & Objet de wijde wereld in kunnen vliegen. De BLOCBIRDS-serie is ontstaan uit fascinatie voor de prachtige patronen die je in onze Nederlandse vogels ziet. In samenwerking met Studio 212 Fahrenheit en het MONDiLAB zijn deze grafische verbeeldingen uitgebracht in geweven kunstwerken.

Haute Couture
Onze presentatie in Parijs bestaat uit de mooiste geweven werken. Deze kunstwerken worden in gelimiteerde oplage geproduceerd door het MONDiLAB en voorzien van een certificaat. Zo ook de prachtige werken van Margot van Huijkelom. De Haute Couture collectie mag natuurlijk niet ontbreken. Voor de Mode illustrator is Maison & Objet een thuiswedstrijd en dé beurs om haar kunstwerken te showen aan de wereld.

Collector’s item
Nieuw in de collectie zijn de kleurrijke en eigentijdse kunstwerken van Wendy Buiter. Met haar ‘roots’ in de mode- en schoonheidsindustrie, voelt ze zich aangetrokken tot haute couture en cosmetica om verbluffende beelden te creëren. In gelimiteerde oplage dus echte collector’s items!

Multicultural
De wereldse gobelins, bestaande uit portretten gemaakt door Alison Wright, Mario Gerth en Steve McCurry, zijn ook deze keer onderdeel van de textielpresentatie van MONDiART in Parijs. “Natuurlijk laten we de werken van onze lokale kunstenaars niet achter in Brabant,” vertelt Cole, “De prachtige portretten van Martje Waals en haar voormalig leerling Mascha Leijten krijgen ook een mooie plek in onze stand.”

Mocht je Maison & Objet in Parijs bezoeken tussen 8 t/m 12 september, dan ben je van harte welkom op onze stand. Je vindt ons in hal 6, Sector Forever, standnummer A133.

Meer informatie:
MONDiART 
www.mondiart.com 

MONDiLAB
www.mondilab.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven