Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Ernst Kuipers (VWS): ‘Coronaplannen van ondernemers zijn voortaan leidend’

Na twee jaar lijden onder lockdowns, omzetverliezen en ziekteverzuim kijken ondernemers met argusogen naar het najaar. Een nieuwe grote coronagolf is voorspeld. Terwijl sectoren plannen aandragen voor hoe alles veilig open kan blijven, vragen ze zich af of de overheid zélf wel voorbereid is. Minister Ernst Kuipers (VWS): "We zíjn voorbereid. Coronaplannen ondernemers zijn voortaan leidend", vertelt hij tegen MKB Nederland.


Ernst Kuipers.

Minister Kuipers roept ondernemers op om ‘herfstklaar’ te zijn. Maar wat bedoelt hij daar eigenlijk mee? Want als er één groep is die steeds maatregelen tegen corona neemt, dan zijn het ondernemers. "Wat we vragen van het bedrijfsleven is het bewustzijn dat het virus het nieuwe normaal is. Dat het niet weggaat en soms gerust zeven maanden rondwaart in heel hoge aantallen. Dan zijn er dus momenten dat je op je werk besmet kunt raken of je personeel of jouw collega’s kunt besmetten. Wil je die kans in je werksetting reduceren, dan moet je als werkgever of teamleider maatregelen hebben en kunnen nemen als de infectiedruk toeneemt. Maatregelen die bij je passen. Zo hou je het ziekteverzuim enigszins binnen de perken", aldus Kuipers.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: