'Een bord wordt Kunst. Kunst wordt een bord'

Luc Tuymans creëert bordencollectie voor Serax

Plates by Luc Tuymans voor Serax is een set van vijf porseleinen borden in een geschenkdoos. De set is gebaseerd op een gelijknamig werk van de kunstenaar uit 2012. De kunstenaar maakte deze set op vraag van kinderarts Philip Maes, oprichter van Simon &Odil (een vzw verbonden aan de Koning Boudewijnstichting).

Dr. Maes doet al jaren onderzoek naar sikkelcelziekte (SCD), een erfelijke bloedziekte die jaarlijks 60 tot 70.000 kinderen treft. De vzw van dr. Maes financiert neonatale screenings van pasgeborenen, zodat de behandeling sneller kan worden gestart en getroffen kinderen een betere overlevingskans hebben. Per verkochte set schenken Luc Tuymans en Serax 50 euro aan de vzw. 

Luc Tuymans (Brussel, 14 juni 1958) is een Belgisch beeldend kunstenaar die vooral bekend is geworden door zijn schilderijen die de relatie van mensen met de geschiedenis onderzoeken en hun vermogen om deze te negeren confronteren. De Tweede Wereldoorlog is een terugkerend thema in zijn werk. Hij is een sleutelfiguur van de generatie Europese figuratieve schilders die bekendheid verwierf in een tijd dat velen geloofden dat het medium zijn relevantie had verloren door het nieuwe digitale tijdperk.

Veel van Tuymans' werk gaat over morele complexiteit, met name het naast elkaar bestaan van 'goed' en 'kwaad'.

Meer informatie:
Serax
www.serax.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven