Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Meeste Nederlanders willen bijdrage leveren aan circulair maken van economie'

In opdracht van de provincies (met Provincie Overijssel als penvoerder) heeft I&O Research onderzoek gedaan naar de circulaire houding en gedrag van Nederlanders op een vijftal thema’s. Aanvullend is voor ieder thema gevraagd welke belemmeringen Nederlanders ervaren bij het komen tot circulair gedrag. De meeste Nederlanders vinden dat ze een bijdrage kunnen leveren aan het circulair maken van de economie. Dat meldt Duurzaam Ondernemen.



Een groot deel is ook bereid extra moeite te doen om dit te bereiken. Te denken valt aan het scheiden van afval of het kopen van duurzame producten, ook als deze duurder zouden zijn. Het begrip circulaire economie roept associaties op met hergebruik van grondstoffen en/of materialen en afval scheiden. Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking is bekend met het begrip circulaire economie. Over circulair wonen zijn Nederlanders op dit moment het meest eensgezind van de vijf thema’s die meegenomen zijn in het onderzoek. Een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt alle onderwerpen die genoemd zijn bij dit thema (zeer) belangrijk.

Wonen
In relatie tot wonen vinden Nederlanders het belangrijk een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. De verschillende manieren waarop dit kan zijn volgens Nederlanders allemaal belangrijk. Verminderen van energie- en waterverbruik wordt het meest gedaan. Het verduurzamen van de woning is belangrijk, maar wordt niet door iedereen gedaan. Grootste belemmeringen zijn de kosten en de zeggenschap. Kosten hebben betrekking op de hoogte van de investering, het is te duur. Maar ook op onduidelijkheid rondom de investering, wat kost het precies en wat levert het op. Mensen met een huurwoning of in een VvE kunnen niet zelf
beslissen over het verduurzamen van de woning. Zij zijn afhankelijk van anderen.

Bron: Duurzaam Ondernemen

Publicatiedatum: