Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische Rietveld stoel in nieuw jasje

De welbekende Rietveld stoel uit 1917 is door het Amerikaanse lifestylemerk Supreme in een nieuw jasje gestoken. Op de rugleuning staat de naam van het merk en de stoel is in geheel rode uitvoering.

De Rood-blauwe stoel is Rietvelds bekendste meubel. Rietvelds eerste ontwerp van deze stoel dateert uit 1917 waarna hij het eerste prototype in 1918 maakte. Met deze leunstoel reduceerde Rietveld de traditionele armstoel tot 13 latten met een vierkant profiel, twee armleuningen met een rechthoekig profiel en twee rechthoekige panelen die de zitting en leuning vormen. Hij ontdeed met dit ontwerp de traditionele stoel van haar volume en legde de nadruk op functionaliteit.

De kleuren rood, blauw, geel en zwart werden omstreeks 1923 door Rietveld toegevoegd en de zijpanelen verdwenen. Op dat moment was hij al enige tijd actief bij De Stijl waar hij eerder vergelijkbaar gekleurde interieurs publiceerde.

Meer informatie over de iconische stoel?
www.rietveldoriginals.com

Publicatiedatum: