Huisshow in Barneveld én deelname aan Meubelbeurs Brussel

Enschedese groothandel Key West Bedding gaat nadrukkelijker over grenzen

Key West Bedding houdt met Eleonora een huisshow in Barneveld. Daarnaast staat de groothandel in boxsprings, bedden, matrassen en toebehoren voor het eerst sinds jaren op Meubelbeurs Brussel. "We willen ons internationaal meer gaan profileren", vertelt commercieel directeur Bart Dekkers als we hem in de 2000 m2 grote showroom in Enschede spreken.


Commercieel directeur Bart Dekkers, poserend op een boxspring van Cinderella. In zijn showroom staan zo'n 80 boxsprings te pronken. 

"In korte tijd hebben we een grote klantenkring opgebouwd", vervolgt Bart, die 13 jaar geleden met broer Rick Dekkers (financieel directeur) de onderneming Key West Bedding startten. Inmiddels zijn hun producten op meer dan 500 verkooppunten verkrijgbaar. "Met Cinderella zitten we aardig vol in Nederland. Dat is de reden dat we meer dan ooit onze vleugels uitslaan in het buitenland.
Sinds een jaar of drie staan we met onze collectie ook bij Eleonora, dat meer dan ons bedrijf internationaal actief is. Daar komen ook inkooporganisaties over de vloer die voor ons interessant zijn. Voor beide partijen kun je spreken van cross-selling. We vullen elkaar mooi aan."

Model Denver 

Buitenlandse klanten
"Daarnaast is Barneveld voor alle Nederlanders goed bereikbaar", gaat Bart veder. "Daar hebben we dus onze tweede showroom. Door corona hebben we lange tijd geen huisshow kunnen houden, maar op 19, 20 en 21 september zetten we de deuren weer open: Eleonora showt dan de nieuwste collectie meubelen, wij onze bedden. Zo vullen we elkaar mooi aan. Eleonora is internationaal gezien erg sterk, wij hopen daar een graantje van mee te pikken. Als Key West Bedding krijgen we ook steeds meer buitenlandse klanten. Onze standaardmarkt is Nederland, Duitsland en België. Maar we leveren ook in het Caribisch gebied, in IJsland, Spanje, om maar wat voorbeelden te geven. Daarnaast lonkt de Amerikaanse markt, waar we inmiddels met twee broers samenwerken die daar binnen de slaapwereld goede zakelijke contacten hebben. Want zelf kun je daar niet zo maar beginnen", weet Bart. "Als bedrijf willen we verder groeien en dan moet je de grens wel over", geeft hij aan.


Winnipeg

Nieuwe huisstijl
Op de huisshow in Barneveld laat Key West Bedding nieuwe voorraadproducten zien. "Op Meubelbeurs Brussel lanceren we onze nieuwe huisstijl. Gelijktijdig komt onze nieuwe catalogus uit, waarin de huisstijl al is doorgetrokken.
In 2009 zijn we begonnen. In de loop der jaren zijn we steeds volwassener geworden. Het nieuwe logo straalt meer professionaliteit uit. Daarnaast laten we alle digitale adressen en websites voortaan eindigen op .com. Daarmee zetten we onze internationale ambities  kracht bij.
Brussel is een mooie plek om daarmee naar buiten te treden. Op de Vlaamse beurs tonen we zowel onze nieuwe Business Class Collection als Key Collection. Onze Home Collection hebben we namelijk omgedoopt tot Key Collection. Klinkt veel internationaler, terwijl onze naam er ook nog eens in terugkomt. Soms is de oplossing zo simpel..."

Holland Plein
"Of ik wat meer kan vertellen over de nieuwe collectie? Dat kan ik zeker, maar ga ik niet doen. De concurrentie leest ook mee. Die ga ik niet slimmer maken dan ze al zijn", zegt Bart met een brede glimlach.
De verwachtingen voor Brussel zijn hooggespannen. "Het is geen publiek geheim dat deze meubelbeurs minder in trek is dan voorheen. Dit jaar is er een Holland Plein, waar wij ook te vinden zijn. De animo daarvoor is nog niet heel groot, maar ik hoop dat collega's na het zien er in de toekomst ook willen gaan staan. Je kunt elkaar op deze manier alleen maar versterken. Ik verwacht veel volk, omdat het door corona alweer enige tijd geleden is dat er een beurs als deze plaats vond", sluit Bart optimistisch af.

Meer informatie:
Key West Bedding B.V.
Lenteweg 23
7532 RV Enschede
+31(0)53 483 22 22
info@keywestbedding.nl 
www.keywestbedding.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven