Advertorial

Thuiswerken en de kosten voor energie reguleren

In de periode dat het coronavirus rondging onder de bevolking begon er zich in het arbeidsproces een nieuwe manier van werken af te tekenen. Veel mensen bij elkaar op de werkvloer werd ontmoedigd door de overheid. Thuiswerken werd het nieuwe werken. Natuurlijk was dit niet nieuw. Maar bedrijven zagen in dat deze manier van werken niet ten koste ging van de productiviteit. De files op de snelwegen verminderden sterk en de vraag naar brandstof nam af. De crisis zorgde daarmee indirect voor een lagere CO2-uitstoot. In die periode begonnen veel mensen voor zichzelf. Door het thuiswerken moet overdag de verwarming worden aangezet. Het energieverbruik stijgt en dat voel je, zeker vandaag de dag, in je portemonnee. Energie zakelijk gebruiken is iets waar je als ondernemer nog serieuzer mee om moet gaan in je bedrijfsvoering.

ELIX helpt je met kiezen
Is de ene crisis nog niet afgelopen, komen we zo ongeveer in de tweede terecht. De oorlog in Oekraïne drijft de energieprijs omhoog. De vraag is gestegen, terwijl het aanbod achterblijft. Er wordt anno 2022 nog amper gas geleverd via de Nordstream pijplijn. De (groot)verbruikers zullen moeten snijden in het energieverbruik. Werk je veel thuis als werknemer? Dan krijg je misschien een vergoeding van je werkgever voor de uit de pan gerezen energiekosten. Maar werk je zelfstandig dan vang je dit zelf op. Je past misschien je tarieven aan en je gaat op zoek naar een relatief goedkope energieleverancier. Dat brengt de nodige stress met zich mee. Laat de professionals van ELIX je daar mee helpen. Zij nemen je de keuzestress uit handen en helpen je met het kiezen van de juiste energieleverancier.

Zakelijke energie tegen kostprijs
ELIX vergelijkt offertes en leveringsvoorwaarden van verschillende energieleveranciers en onderhandelt daardoor een stuk sterker om tot een voor jou gunstige prijs te komen. ELIX maakt een scan van je huidige energiesituatie en bekijkt op basis daarvan wat je voor het komende jaar gaat besparen. Dankzij zakelijke energie tegen kostprijs kan deze besparing behoorlijk oplopen. Voor de freelancer die thuiswerkt kan dit een meevaller opleveren van vele honderden euro’s per jaar. Dat is toch geld wat je weer kunt investeren in je bedrijf. Er werken bij ELIX specialisten in elk hun eigen vakgebied. Wil je advies over hoe je je thuiswerkkantoor beter kunt isoleren of denk je eraan om te investeren in zonnepanelen? De mensen van ELIX staan voor je klaar om elke vraag op het gebied van zakelijke energie voor je te beantwoorden.

Met het oog op de toekomst
Hoe de situatie in de wereld zich gaat ontwikkelen blijft een onzekere factor, maar je hoeft je geen zorgen te maken of je nog wel fatsoenlijk door kunt gaan met thuiswerken. Het is daarom nu al zaak om je bedrijfsvoering te verduurzamen met het oog op de toekomst. En als iedereen daaraan meewerkt wordt het beter. ELIX draagt graag een steentje bij in het toekomstbestendig maken van het energiesysteem.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven