Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerookt glas in meubels en decor in de mode?

In de jaren zeventig, een verleidelijk en toch geraffineerd tijdperk dat synoniem stond voor warme amberkleurige tinten, laaghangende stoelen en heel veel rotan, werden ook decorstukken en meubilair van gerookt glas stijlvolle toevoegingen aan de meeste huizen. En ondanks dat ze een aantal decennia zijn verdwenen, lijkt het erop dat deze getinte en mistige meubels weer terug zijn in de trend - samen met een paar van hun retro metgezellen!

Dit beroemde rookeffect wordt volgens Domino bereikt door glasplaten letterlijk tegen een vlam te houden totdat ze genoeg rookresten hebben opgebouwd om het gewenste mistniveau te bereiken. Dit geeft het glas een meer wazige en mysterieuze afwerking dan het typische doorschijnende glas. Gerookt glas heeft iets subtielers waardoor het naadloos in de meeste interieurstijlen kan worden ingepast. Maar is deze opleving van gerookt glas echt van blijvende aard?

Gerookt glas uit de jaren zeventig ontmoet verleidelijk modern design
Gerookt glas is een techniek die in veel van de hedendaagse hanglampen, glaswerk en zelfs salontafels terugkomt. Het is duidelijk dat gerookt glas een comeback maakt, maar niet op de nostalgische manier die je zou denken. In feite zijn er een aantal echt duidelijke verschillen tussen retro-geïnspireerde gerookt glas decor en deze nieuwere golf van stukken die meer in lijn voelen met een eigentijdse en verfijnde esthetiek.

Terwijl liefhebbers van de eclectische stijl van de jaren 1970 misschien liever mooi gevormde accessoires van gerookt glas met een warme bruine of amberkleurige tint hebben, ontdekken degenen die meer richting hedendaags design neigen hoe gerookt zwart glas hun huizen echt een zachte en toch slanke afwerking kan geven. Volgens Fads kan gerookt zwart glas in veel grotere hoeveelheden worden gebruikt dan bruin - zonder te overdreven over te komen - en ziet het er vooral chic uit in combinatie met glanzend witte of eigentijdse verchroomde armaturen en armaturen.

Dus, ja - gerookt glas maakt zeker een comeback - dit jaren '70 design kenmerk is gewoon aan het evolueren om in te passen in nog meer esthetiek.

Bron: housedigest.com

Publicatiedatum: