Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Louis Poulsen verlicht Architectuurschool

De nieuwe architectuurschool van Denemarken in Aarhus is een rauw industrieel gebouw met grote ruimtes met hoge plafonds, en in het hart van het gebouw is de kantine met een zachte, intieme sfeer dankzij uitgebreid hergebruik van oude meubels en Louis Poulsen-lampen.

Toen Aarhus School of Architecture van locatie verhuisde, wilden ze de oude armaturen en fittingen van de school graag hergebruiken, zowel om de geschiedenis te vieren als om duurzaam te bouwen.

De school had een groot aantal Louis Poulsen lampen in verschillende uitvoeringen die ze in het nieuwe gebouw wilden gebruiken. Bouwkundig adviseurs stelden Arkitema voor om de vele witte lampen in de kantine te mengen om er een sculpturaal element van te maken in de ruimte met hoge plafonds.

De lampen hebben nieuwe snoeren en stopcontacten met LED-verlichting gekregen, zodat ze intelligent kunnen worden bediend en slechts weinig energie nodig hebben.

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: