OLEV-lampen zien eruit alsof ze gracieus zweven

Minimale lijnen en verfijnde esthetiek: de nieuwe Overfly lampen van OLEV, ontworpen door Marc Sadler, lijken te zweven in de lucht.

De Overfly lampencollectie laat geen ruimte voor interpretatie. Ze is opgebouwd uit lichtgewicht elementen, ontworpen om in de lucht te blijven. Bijna als een UFO, waarvan ze ook de iconische vorm oproepen."Overfly is een collectie die gebruik maakt van de geconsolideerde knowhow die is voortgekomen uit de samenwerking met OLEV die een paar jaar geleden is gestart. Het is een goed voorbeeld van optimalisatie van productieprocessen", zegt Marc Sadler.

De unieke selectie van verfijnde afwerkingen is speciaal voor OLEV gemaakt door bekwame Italiaanse ambachtslieden. Het volle supermatte effect is het resultaat van een volledig handmatig proces.

Het stuk dat de naam geeft aan de serie is de meest minimalistische versie. Maar laat u niet misleiden door zijn compacte afmetingen: de lamp projecteert een heldere en intense lichtbundel naar beneden. De kriskras gekartelde gravures versieren en bedekken de gehele omtrek van de onderste schijf, waardoor verfijnde lichtreflecties ontstaan. Dezelfde bewerking is ook terug te vinden in de kleine bovenste cilinder, verkrijgbaar in een 'ton sur ton' kleur of met een contrasterende nuance.

Overfly Plus is de hanglamp die doet denken aan de iconische vorm van een UFO. Haar delicate en uiterst geraffineerde podiumprésence wordt verfraaid door kriskras gekartelde insnijdingen die de hele omtrek van de onderste schijf beslaan. De lamp is ideaal voor het verlichten van een eettafel en zorgt voor een directe en comfortabele verlichting dankzij de honingraatfilter die in de lichtbron is geïntegreerd.

Overfly Plus PL is een plafondlamp met indirect licht die geschikt is voor diffuse verlichting. De centrale cilindrische steel die de lichtbron scheidt van de dunne bovenplaat is volledig bewerkt met kriskras gekartelde insnijdingen. De brede plaat, verkrijgbaar in 2 verschillende diameters, reflecteert en verdeelt het zachte licht over de ruimte.

De track spot versie maakt de Overfly serie compleet. De lamp straalt een krachtige neerwaartse lichtbundel uit. De body van het armatuur is verstelbaar, en de lichtbundel kan worden aangepast aan de specifieke accentverlichtingsbehoeften.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven