Ben Sledsens toont nieuwe schilderijen en sculpturen bij Tim Van Laere Gallery

Volgende week opent de vierde solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Ben Sledsens bij Tim Van Laere Gallery.

Sledsens (1991, Antwerpen) combineert zijn diepgaande kennis van de beeldtraditie met zijn eigen mythologie. Met zijn grootschalige canvassen toont hij ons fragmenten uit zijn imaginaire wereld, een utopia waarin hij zelf wil leven.

In zijn oeuvre speelt Sledsens met de klassieke genres van de schilderkunst, met een grote voorkeur voor landschappen en portretten. Steeds vaker duikt ook zijn muze op in zijn taferelen, zijn vriendin Charlotte De Geyter, die als modeontwerpster aan het hoofd staat van haar eigen label Bernadette. 

De show opent op 1 september (en loopt tot 8 oktober), en toont naast een hele reeks nieuwe schilderijen voor het eerst ook een reeks sculpturen: beschilderde keramieken vazen. Er is een lange geschiedenis van de vaas in bijna alle ontwikkelde culturen, en vaak zijn keramische voorwerpen het enige artistieke bewijs dat is overgebleven van verdwenen culturen. Sledsens is zich heel bewust van de rijke geschiedenis die beschilderde vazen met zich meedragen en vormt deze ook om naar zijn eigen beeldtaal. 

Praktische informatie:
Ben Sledsens
​Under The Tree Distant Sea
​1 september - 8 oktober 2022
​Tim Van Laere Gallery
​Jos Smolderenstraat 50,
​2000 Antwerpen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven