Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patricia Vandelanotte van het West-Vlaamse Initeam:

"Nederlandse markt betreden door overname van Amsterdamse onderneming"

Eind vorig jaar liet het West-Vlaamse Initeam al doorschemeren dat de stap richting Nederland gezet zou worden. "Dit is een belangrijke markt, waar we nog veel potentieel zien. We zijn steeds op zoek naar constructieve samenwerkingen en merken dat onze no-nonsense aanpak ook over de grens aanslaat. The best is yet to come", vertelde sales- en marketingmanager Igor Faccioli destijds.


Zaakvoerster Patricia Vandelanotte.

"Begin juli werd de overname van een Amsterdamse partij afgerond", legt zaakvoerster Patricia Vandelanotte uit. De naam kan ze nog niet prijsgeven. Dat zal in de loop van het jaar bekend worden. "Op deze manier willen we de stap richting Nederland definitief gaan maken." De ondernemingen zullen naadloos aan elkaar aansluiten. Zo richt het Noord-Hollandse bedrijf zich voornamelijk op netwerkbeheer, web development en cyber security, terwijl Initeam zich vooral bezighoudt met verticale ERP- software voor diverse sectoren. 50% van de omzet wordt gerealiseerd in de meubel-, interieur en slaapcomfortsector. Initeam is de Belgische marktleider op vlak van digitalisering en automatisering binnen deze branche."


Het kantoor van Initeam in Izegem.

Groeien
De overname ligt geheel in lijn met de ambities van het Belgische bedrijf. Groeien willen ze namelijk, maar dat is zo makkelijk nog niet. "Als IT-bedrijf is het een uitdaging om te groeien. Je hebt namelijk échte goede technische mensen nodig, maar zie hen tegenwoordig maar eens te vinden", zegt Patricia, die doelt op de krappe arbeidsmarkt." Dankzij de overname versterken we ons team met hoogstaande profielen en een heleboel vakkennis.

Waarom Nederland?
Maar waarom de uitbreiding in Nederland en niet bijvoorbeeld in Frankrijk? De grens ligt hemelsbreed namelijk nog op geen 20 km afstand van het hoofdkantoor. Ten eerste heeft het praktische redenen: "We spreken dezelfde taal en de mentaliteit komt overeen, waardoor we het goed met elkaar kunnen vinden", stelt Patricia.

Tegelijkertijd zijn er ook andere overwegingen. "De online verkoop en technologie is in Nederland erg ver gevorderd." Als voorbeeld geeft Patricia het hebben van een webshop, dat in Nederland standaard is, maar dat is nog niet in alle landen het geval. " In België zijn er  vaak slaap- of meubelzaken die alleen een fysieke winkel hebben. Belgen kijken vaker de kat uit de boom, wat niet per se negatief is”, verduidelijkt Patricia."


Het team van Initeam.

Digitaliseren en samenwerken
Bij Initeam zien ze nog veel potentieel op vlak van digitalisering binnen de interieurbranche. "Dagelijks zijn we bezig met het creëren van win-win situaties. Zo werken we al enkele jaren samen met de Nederlandse leverancier Habufa. We zorgen ervoor dat praktisch alle informatie tussen onze klanten en hen digitaal verloopt. Winkels hebben telkens de juiste productconfiguraties en – prijzen. Orders worden direct digitaal ingelezen in het systeem van Habufa. Langs beide zijden is dit een sterke winst op vlak van tijd en het vermijden van fouten."

KMO/MKB
Initeam verzorgt momenteel oplossingen voor meer dan 300 klanten, verdeeld over België, Nederland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De omzetten van deze bedrijven liggen tussen de 5 en 300 miljoen. "Maar de meeste partners zijn KMO's, of zoals jullie in Nederland zeggen: MKB'ers. Met de stap richting Nederland willen we vooral de grotere spelers uit de meubelbranche aan gaan spreken, net zoals hier in België", besluit Patricia. 

Meer informatie:
Initeam
Rijksweg 57
8870 Izegem
+32 (0)51 30 85 37
info@initeam.com
www.initeam.com