Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick van Rhienen, oprichter SUNS:

"We durven vooruit te lopen op de massa"

Op 20-jarige leeftijd, toen hij als stagiair aan de slag ging bij Leen Bakker, kwam Patrick van Rhienen voor het eerst in aanraking met meubilair. Hier ontstond zijn liefde voor meubels. De jaren daarop werkte hij zich omhoog binnen het interieurbedrijf en creëerde hij een bijzondere band met Jaap Blokker, die destijds algemeen directeur was. Hij omschrijft hem zelfs als 'tweede vader'. Toch was het, midden in de economische crisis, tijd om het nest te verlaten en op eigen benen te gaan staan. SUNS werd de naam van zijn eigen bedrijf, dat volledig gericht is op de outdoorbranche.


Patrick van Rhienen, oprichter van SUNS.

"In het begin maakte ik enkel private label producten", legt Patrick uit. "Pas na een aantal jaar in 2012 besloot ik er een merknaam aan toe te voegen." Dit was het begin van het merk SUNS. Vandaag de dag, ongeveer tien jaar later, bestaat het assortiment van het bedrijf uit honderden outdoor producten. Hierbij kun je denken aan dining- en loungesets, parasols, poefs, kussens, kleden, solarlampen, windlichten en sinds een tijdje ook overkappingen, welke het afgelopen jaar hard aan terrein hebben gewonnen. Steeds vaker is SUNS niet alleen zichtbaar in de particuliere tuin, maar bijvoorbeeld ook in de hospitality branche bij horecagelegenheden en hotels.

Vooruit lopen
Patrick durft te stellen dat SUNS vooruit loopt op de massa. Los van de kleur- en materiaalkeuze onderscheidt de onderneming zich op nog een andere manier. "Als één van de eerste outdoormerken zijn we ons gaan richten op influencer-marketing. Zo zijn we een aantal jaar geleden samenwerking aangegaan met Kim Kötter, Shelly Sterk en Chantal Bles." Dit sloeg direct aan, waardoor SUNS een enorme groei heeft doorgemaakt wat betreft brand awareness.



Spieken bij de buren
Tevens kijkt Patrick regelmatig ook naar de interieurbranche. "De outdoorbranche loopt vaak twee jaar achter op de interieurbranche", stelt de oprichter van SUNS. "Daarom doen we hier veel inspiratie op. Vandaar dat onze designers en tekenaars inspelen op de indoor trends. Denk bijvoorbeeld aan Mix & Match dat opkwam. Dit hebben wij snel overgenomen." Het ontwikkelen van de producten doen ze bij SUNS zelf. De productie wordt gerealiseerd op verschillende locaties in Azië.



Voorraad is de beste...
Ook op organisatorisch niveau probeert SUNS voorop te lopen. Zo wil het Brabantse bedrijf flexibeler zijn voor haar dealers dan in de outdoorbranche gebruikelijk is. "We hebben de voorraden flink opgekrikt. Hierdoor kan een klant van ons ook tijdens het seizoen nog producten bijbestellen." Onder het mom van 'voorraad is de beste raad' is er een pand in Den Bosch in beheer, waar een groot gedeelte van de producten opgeslagen staan.

Intrinsieke motivatie
Dit is allemaal onderdeel van het grote geheel: 'Hét nummer één outdoormerk zijn'. Maar wat houdt dat precies in? "Een klant moet binnen komen lopen bij een dealer en moet van te voren al besloten hebben dat hij of zij SUNS wil. Dat is dus vanuit een intrinsieke motivatie", aldus Patrick. 

Vanuit Vught werkt een team van 30 medewerkers er hard aan om dit doel te verwezenlijken. Stapje voor stapje komt de doelstelling dichterbij. Zo zijn de producten niet alleen bij tientallen Nederlandse dealers te verkrijgen, maar wordt het merk vertegenwoordigd door heel Europa en op andere plekken in de wereld.

Retailers die nieuwsgierig zijn naar SUNS kunnen een kijkje komen nemen in het Experience Center in Vught, een prachtige showroom waar de gehele SUNS collectie staat opgesteld. Vorig jaar werd deze showroom nog een stuk uitgebreid, want het aantal producten blijft ieder jaar toenemen. Het bedrijf was letterlijk even uit haar jasje gegroeid…

Meer informatie:
SUNS
De Ring 1
5261 LM Vught
+31 (0)73 684 05 02
info@hello-suns.com
www.suns-tuinmeubelen.n

Publicatiedatum: