Popicoon jaren 60 terug bij Zanotta

De non-conformistische fauteuil met popicoon uit de jaren zestig en symbool van vrijheid is terug in huize Zanotta: KARELIA design van Liisi Beckmann. Een van de eerste frameloze fauteuils, volledig gemaakt van polyurethaanschuim.Het zachte, golfachtige oppervlak is geïnspireerd op het geboorteland van de ontwerper, de Republiek Karelië in Finland, die wordt gekenmerkt door baaien en kloven. De nieuwe stoffen bekleding in heldere, iriserende kleuren vervangt het vinyl uit de jaren zeventig.

De rondingen van de fauteuil worden versterkt door de nieuwe afneembare bekleding van een bio-elastische Samba-stof met diagonale weving en uitstekende technische prestaties: zij sluit perfect aan op het lichaam van de zitting en volgt de vervorming en de hervorming van het object. De stof is iriserend en eigentijds qua kleurkeuze en geeft een sterke kleurvariatie door beweging en licht.

De heruitgave heeft een verbeterd comfort in de lendenstreek dankzij een polyurethaan met dubbele dichtheid en is qua afmetingen geactualiseerd door de stoel iets te vergroten. Bovendien kunnen nu twee of meer modules aan elkaar worden gekoppeld met haken aan de poten om een doorlopende golvende zitting te creëren.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven