'Winnaar van de Red Dot Award 2022'

Bolsius lanceert duurzaam navulconcept

Precies op tijd voor het nieuwe kaarsenseizoen lanceert Bolsius een innovatief kaarsenconcept: de Clean Light. Een navulbare geurkaars waar je avond na avond van kunt genieten. Hiermee speelt Bolsius direct in op de behoefte van de consument aan duurzamere kaarsen. De geurkaars is gemaakt van een natuurlijke vegan wax en verkrijgbaar in vier heerlijke geuren. Het gepatenteerde glas zorgt ervoor dat de vulling echt volledig opbrandt.

De verkoop van geurkaarsen zit in de lift. Niet zo gek natuurlijk, want geur is één van onze belangrijkste zintuigen. Geuren doen veel meer met ons dan we vaak denken. Zo bepalen ze of we ons fijn voelen in een ruimte en kunnen ze bijdragen aan onze fysieke en mentale gezondheid. Maar een specifieke geur kan ook direct een herinnering oproepen of juist een nieuwe creëren. Jaarlijks worden er in Nederland ruim drie miljoen geurkaarsen en geurtheelichten verkocht. Helaas ontstaat hierbij ook veel afvallen. Immers, na gebruik wordt het glazen lege verpakking wordt  lege glas wordt vaak weggegooid. Met de Clean Light heeft Bolsius hier dé oplossing voor.

Gepatenteerde houder
De gepatenteerde dubbelwandige glas zorgt ervoor dat de navulling altijd volledig opbrandt. Er gaat dus geen wax meer verloren en is de houder herbruikbaar. De groene kleur van het glas is na uitgebreid onderzoek onder consumenten bepaald. Deze kleur werd door de ondervraagden als meest stijlvol en sfeervol beoordeeld.

Een natuurlijke geurbeleving
Clean Light doet zijn naam echt eer aan. De navullingen zijn namelijk gemaakt van natuurlijke vegan wax. Ze zijn volledig vrij van palmolie en bevatten alleen natuurlijke geurextracten.  Hierdoor kiest de consument echt voor een optimale en natuurlijke geurbeleving. De navullingen zijn verkrijgbaar in vier verschillende geurcombinaties, alle geïnspireerd op de natuur. De geurcombinaties zijn: Cedarwood & Vetiver, Cypress & Amber, Gardenia & Fig en Grapefruit & Ginger

Optimaal gebruiksgemak
Het gebruik van de Clean Lights is heel gemakkelijk. Bij aanschaf van de startersset ontvangt u het gepatenteerde glas gevuld met één navulling. De navullingen van de Clean Light branden ± 20 uur per stuk. Zodra de navulling is opgebrand blijft alleen het aluminium uiteinde van het lontje over. Dit kan gemakkelijk uit de houder verwijderd worden. Hierna plaatst men eenvoudig een nieuwe navulling in een geurcombinatie naar keuze en steekt de Clean Light weer aan.

Direct enthousiast ontvangen
Het concept wordt nu al enthousiast door de consument ontvangen. Hierbij beoordeelt 91% van de ondervraagde consumenten het concept als hoog onderscheidend in de markt en 96% vindt de Clean Light erg aantrekkelijk. Desgevraagd geeft 92% van de ondervraagden aan een serieuze aankoopintentie te hebben als het over de Clean Light gaat.

Winnaar van de Red Dot Award 2022
In de markt is het nieuwe concept ook niet onopgemerkt gebleven. Met de Clean Lights heeft Bolsius namelijk de Red Dot Award 2022 gewonnen. Een van ’s werelds grootste ontwerpwedstrijden. De Red Dot Design Award is onderverdeeld in drie disciplines. Voor elk van deze disciplines worden eenmaal per jaar wedstrijden gehouden.

Meer informatie:
Clean Lights
www.sfeerpunt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven