Mariëlle van Essen spreekt van een paar hectische dagen

Advocaat die na 20 jaar verder gaat als interieurdesigner krijgt stortvloed aan reacties

Het nieuws dat Mariëlle van Essen zelf naar buiten bracht, om per 1 september te stoppen als advocaat (precies 20 jaar na haar beëdiging) en verder te gaan als als Interior Designer, heeft voor een lawine aan reacties gezorgd. Ze kreeg niet alleen meer dan 16.000 (positieve) likes en zo'n 1100 schriftelijke felicitaties, maar ook verschillende nare doch bovenal vreemde reacties. Zoals deze:
'Ongelooflijk, wat een overdreven luxe luxe luxe. Wat fijn zeg, tonnen aan financiële armslag, een eigen huis en een carrière om binnen 2 minuten op terug te vallen. Misschien nog een vette erfenis hier en daar? Bijna niemand in Nederland heeft dat. En dus NIET de extreme luxe om daarop terug te vallen. Veel plezier met je poppenhuisjes. Interior design - voor mensen die teveel geld hebben.' 


Deze en ook andere negatieve opmerkingen die vaak kant noch wal raken lijken intussen verwijderd te zijn, zo leert een scrollsessies door haar LindedIn-post.

Hectische dagen
In een andere post spreekt Mariëlle van een paar hectische dagen. "De reacties waren echt hartverwarmend, inspirerend, motiverend en ontroerend. (...) De berichten blijven maar binnen stromen en ik wil toch echt graag mijn website en drukwerk deze week afmaken en beginnen aan de eerste ontwerpklussen:-)."

Ze kiest vol voor haar 'nieuwe baan' als interieurdesigner, want: "Had ik advocatenwerk gedaan, dan was ik kribbig, moe, somber en sliep onrustig. Had ik les gehad in interieur dan kwam ik met een grote grijns weer thuis en sliep als een roos. 

Ook werd ik me bewust van mijn (saboterende) gedachten die me weerhielden die keus te maken. Het bleken altijd gedachten voortkomend uit angst of een steigerend ego. Nimmer gebaseerd op de realiteit. Want hoezo zou een ommezwaai falen? En als dat zo is, dan ga je in Nederland toch ook niet dood van de honger? Mocht het niet goed lukken dan kun je op dit moment in Nederland werkelijk overal wel aan de bak: het personeel in de horeca is niet aan te slepen!

Twee quotes van voor mij inspirerende sprekers/schrijvers zijn in dit proces voor mij belangrijk geweest en daarmee zou ik deze post ook graag willen afsluiten: 

"I don't want to die with the music still in me"

"Have a mind that is open to everything, and attached to nothing"

Lees hier haar hele post.

Meer informatie:
Van Essen Interiors
Prinsengracht 769
1017 JZ Amsterdam
marielle@vanessen-interiors.com 
www.vanessen-interiors.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven