Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum openen gratis de deuren

Sluit de zomer af bij Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum tijdens De Bossche Zomernacht. Op vrijdag 2 september van 19 tot 22 uur openen beide musea gratis de deuren voor een Museumavond met kunst, cultuur, geschiedenis en design. Dé ingrediënten voor een heerlijke avond vol vermaak! Er is van alles te beleven tijdens een bomvol programma: ontmoet een kunstenaar, volg een theeceremonie of bijzondere rondleiding, maak een postercollage of sluit aan bij de silent disco in de binnentuin. 

Eigen postercollage in Design Museum Den Bosch 
In Design Museum Den Bosch kun je aan de slag in de tentoonstelling De Grote Versierder - posterkoning Engel Verkerke. Iedere jongere had in de jaren 60, 70 en 80 wel een poster van Verkerke Reproducties aan de muur hangen; van Madonna tot The Beatles en van Che Guevara tot een naakte dame op het strand. Je kunt op ieder moment van de avond aansluiten bij de mini-workshop die wordt gegeven in de tentoonstellingszaal. Met schaar, lijm en een flinke dosis verbeelding zet je je tanden in de bizarre mix van nostalgie, stardom en stijl van de posters van Verkerke. Uiteindelijk wandel je met je eigen postercollage de deur uit.  

De tentoonstelling Sneakers Unboxed geeft je een kijkje achter de schermen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet. De hele avond lang kun je aansluiten bij de rondleidingen door deze tentoonstelling. Natuurlijk zie je allerhande geweldige ontwerpen, maar we belichten ook de maatschappelijke impact van de sneakerindustrie. Bij de presentatie Sneakers Under Construction op de begane grond van het museum ontmoet je een aantal van de deelnemende kunstenaars en ontwerpers. Zij vertellen hun persoonlijke verhalen bij de sneakers die zij maakten voor Sneakers Under Construction. 

De binnentuin van het Het Noordbrabants Museum, een goed bewaard geheim van de Bossche binnenstad, wordt omgetoverd tot een silent disco in de open lucht. Dans en swing tussen een bijzondere verzameling standbeelden in een groene oase. Sluit na deze inspanning aan bij de meet & greet van kunstenaar Esmee Seebregts. Het werk van de Brabantse Nieuwe vult de Tuingalerij met kleuren die je zintuigen prikkelen: een ode aan kleur.  
 
Een mooie afwisseling van alle prikkelende activiteiten? Bij de ruimtelijke installatie van Tatsuo Miyajima komen bezoekers tot rust tijdens een Japanse theeceremonie met een officiële theesommelier. In deze boeddhistische traditie is het drinken van thee verheven tot een kunstvorm. Of kom in verbinding met de natuur, net als de Vlaamse symbolisten in de 20ste eeuw uit de tentoonstelling Symbolisme in Vlaanderen, door middel van insectenhapjes of een meditatieve sessie. Daarin leren bezoekers kunst op een andere manier te bekijken. 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.designmuseum.nl en www.hnbm.nl.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven