Vitra opent Britse flagship showroom

Vitra zal in september 2022 gelijktijdig met het London Design Festival een Britse flagship showroom openen in het Tramshed-gebouw in Shoreditch. De op de monumentenlijst geplaatste Tramshed werd gebouwd als elektriciteitscentrale voor de East London Tramway in 1905 in de Rivington Street in Shoreditch. Vitra heeft het interieur zorgvuldig gerenoveerd, met behoud van alle karakteristieke historische details, en heeft ervoor gezorgd dat oude en nieuwe elementen mooi in elkaar overlopen.Tramshed gaat op 20 september 2022 open met een installatie die een eerbetoon vormt aan de samenwerking tussen Vitra en de familie van de iconische Franse ontwerper Jean Prouvé. Er zullen enkele nieuwe toevoegingen aan de Jean Prouvé-collectie van Vitra voorgesteld worden, waaronder een beperkte editie van de in 1948 ontworpen Fauteuil Kangourou.

Tentoonstellingsruimte van 920 m2
Op de benedenverdieping bevindt zich ‘The Club’, een kantoorinstallatie gericht op de behoeften van mensen en bedrijven na de pandemie. Vitra implementeerde en testte het eerste Club Office-concept op zijn hoofdkantoor in Zwitserland. The Club in de Tramshed, de thuisbasis van het Londense team van Vitra, volgt dat principe met zijn grote bar en met uiteenlopende zones. Het laat zien hoe het inspirerende concept kan worden aangepast aan veranderende ruimtelijke omstandigheden. Op het gelijkvloers zijn ook producten uit de Vitra Home Collection te bewonderen, die op collageachtige manier tentoongesteld worden op de mezzanine.

‘The Gallery’, in de kelder van het Tramshed-gebouw, presenteert het productportfolio van Vitra op inspirerende wijze. Hier vindt u ook uitgekiende ruimtes gewijd aan verschillende thema’s. Bij de opening zal de focus liggen op de volledig vernieuwde Jean Prouvé-collectie.

De derde zone – ‘The Loft’ – is een ruimte waar evenementen en bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Ze bevindt zich op de eerste verdieping van de Tramshed en wordt geopend in 2023.

Meer informatie:
Vitra
Tramshed
32 Rivington Street
Londen EC2A 3LX
www.vitra.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven