Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arte maakt mogelijk om designs uit o.a. sisal te vertalen in vinyl, zeefdruk of 3D textiel

Wat pronkt op je muren is het resultaat van een creatief proces waarin prestigieuze designs en een gesofistikeerde techniek le fil rouge zijn. Met elkaar verbonden door handwerk, vakmanschap en ambacht, en met een onstilbare honger om de grenzen van muurbekleding te verleggen. Vandaag maakt Arte het mogelijk om designs uit sisal, suède, rotan, jute... te vertalen in vinyl, zeefdruk, 3D-textiel of zelfs volledig handgemaakt. 

Creatief proces
Je trekt eropuit, je kijkt om je heen, je weet wat de trends zijn, je verdiept je in kleuren en technieken. Inspiratie haal je overal, klinkt het bij Arte. Iedere collectie is het resultaat van een creatief proces waarin meerdere factoren samenkomen. Het designteam denkt na over thema’s en technieken, er wordt geschilderd, geweven, gepuzzeld, ingelegd... Zo ontstaat een eerste prototype. “Je kan pas een handgemaakt eindproduct vormen, of een realistische interpretatie ervan, als je van een handgemaakt ontwerp vertrekt”, vertelt de senior designer bij Arte. “Op die manier ervaar je alle aspecten van het materiaal en de techniek, waardoor ook het design dat uiteindelijk op de markt komt waarheidsgetrouw is, zelfs wanneer het dessin een interpretatie wordt.”

Handgemaakt resultaat
Ieder ontwerp en collectie start met een handmade prototype, maar slechts enkele uitverkorenen blijven een puur handgemaakt design, zoals Marqueterie. Het natuurproduct sisal, een stevige vezel afkomstig van de agaveplant, ligt aan de basis van de Marqueterie-collectie. De natuurlijk geweven stukjes sisal worden versneden en met de hand in verschillende patronen gelegd. “Het startte met ambachtelijk inlegwerk en zo bleef het ook.” Het zijn de technieken die een dessin tot leven brengen, een trompe-l’oeil-effect creëren of een extra dimensie opwekken.

Een evolutie
Arte experimenteert al tientallen jaren met nieuwe materialen. Wat eerst een gek idee lijkt, evolueert bij Arte naar artistieke, high-end en technisch sterke muurbekleding. “We maken niet zomaar iets, we onderbouwen wat we maken”, besluit de designer. “We creëren iets wat wij mooi vinden, maar het is vooral de klant die het graag moet zien. Het moet een hoogwaardig product worden dat iets bijbrengt aan ons gamma. Het moet divers zijn en verschillende klanten aanspreken. We achterhalen daarom wat vandaag en morgen populair is en zal zijn, wat de trends zijn qua kleuren, materialen en technieken, om daarna originele muurbekledingcollecties te ontwerpen. En als een design er op het einde van de rit uitziet zoals je het wou, dat is fantastisch.”

Meer informatie:
Arte
www.arte-international.com 

Publicatiedatum: