Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HAY slaat opnieuw handen ineen met IJslandse borduurkunstenaar

Hay slaat opnieuw de handen ineen met CHART - het toonaangevende Scandinavische kunstevenement - voor een samenwerking rond het delicate, nostalgische borduurwerk van de IJslandse kunstenaar Loji Höskuldsson. Ter gelegenheid van chart's feestelijke 10e editie lanceert HAY 'An Attempt to Refine the Backyard', een limited-edition serie van 50 Mags Soft Sofa's met geborduurde versieringen in Höskuldsson's kenmerkende poëtische stijl.

Volgens de kunstenaar beeldt de bank 'Een lenteschoonmaakdag in de achtertuin van een gebouw uit waar alle bewoners hun argumenten een dag opzij zetten in een poging hun omgeving aantrekkelijker te laten lijken voor de ogen van buitenstaanders. De schoonmaak maskeert slechts vaag hun problemen.

De originele, met de hand geborduurde versie van 'An Attempt to Refine the Backyard' zal te zien zijn op chart book fair in Charlottenborg Palace, tijdens de looptijd van 25 tot 28 augustus. In deze periode is het mogelijk om 50 op bestelling gemaakte reproducties van de kijk van de kunstenaar op de Mags Soft Sofa te kopen via Hverfisgallerí en HAY House Copenhagen. De reproducties van 'An Attempt to Refine the Backyard' worden in beperkte oplage in Europa in de fabriek gemaakt.

De serie is een voortzetting van de creatieve uitwisseling van de kunstenaar met HAY, die vorig jaar begon met 'The Aftermath of a Garden Party', een 10 meter lange Mags Sofa die Höskuldsson gebruikte als canvas voor zijn speelse en nostalgische landschappen. 'The Aftermath of a Garden Party' werd gepresenteerd op de inaugurele boekenbeurs van CHART, waar het de toon zette voor een programma van lezingen, signeersessies en debatten.
 
Meer informatie:
HAY
www.hay.com 

Publicatiedatum: