Ook showUP en DWI vakdagen op de planning

Pieter-Leen Burger (Prospectt): "Resultaten Trendz voorspellen een goed najaar”

Toen we Pieter-Leen Burger enkele weken geleden spraken, heerste er bij Prospectt zo vlak voor de beurzen stilte voor de storm. Alles werd in gereedheid gebracht voor het achter elkaar deelnemen aan Trendz, showUP en DWI vakdagen. Per definitie heeft het merkenhuis weer genoeg nieuws te laten zien. Toch was directeur Pieter-Leen Burger wel erg benieuwd hoe dit seizoen gaat verlopen.

Trendz zit er inmiddels op en de beurs in Den Bosch wordt op dit moment opgebouwd. Hoe is de eerste beurs verlopen? "We zijn omver geblazen. Ook wij volgen de berichten en spreken zeer veel winkeliers. En we horen gewoon erg tegenstrijdige verhalen. Trendz heeft echter laten zien dat de winkeliers er vertrouwen in hebben, zin in hebben, klaar zijn met het chagrijn. Natuurlijk is er inflatie en bedreigt dat de koopkracht. Maar zolang die winkelier aantrekkelijk blijft en een goed aanbod samen stelt, zal er voldoende klandizie blijven."


Pieter-Leen Burger, van Prospectt.

Risico verlagen
Naast de dreiging van inflatie, hebben winkeliers ook nog de sluitingen van de afgelopen twee jaar in december vers in het geheugen. Waarbij de winkelier dus met forse voorraden kwam te zitten. Prospectt komt de retailer tegemoet, door het risico voor hem te verkleinen. "We hebben de minimale orderwaarde verlaagd. Hierdoor wordt de drempel voor het inkopen van producten lager." Tevens kan het bedrag verdeeld worden over de 27 merken die Prospectt in haar portfolio en op voorraad heeft. Dit sluit overigens geheel aan bij het inkoopgedrag dat Pieter-Leen heeft gezien op Trendz. "Er zijn veel meer bestellingen, maar wel met gemiddeld lagere orderwaardes”.Plussen t.o.v. vorig jaar
Ongeacht de huidige marktsituatie wordt er bij het bedrijf uit Gouda alles behalve geklaagd. "De groei is minder dan verwacht, maar we plussen nog flink ten opzichte van vorig jaar", stelt Pieter-Leen. Hij denkt dat dit komt omdat Prospectt zich niet richt op het laagsegment, waar de meeste klappen vallen. "Kijk bijvoorbeeld naar de merken Nkuku en BYON, die doen het enorm goed. We blijven innoveren in ons systeem en vernieuwen in collectie. Zo is op Trendz een volledige collectie thee onder het merk Leeff gepresenteerd, dat in vrijwel iedere order een plekje heeft gekregen. De uitstraling en de kwaliteit zijn ook hier weer zeer onderscheidend en ook dat helpt de winkelier."

Debuut DWI vakdagen 
Voor het eerst kunnen inkopers tijdens DWI vakdagen ook terecht bij Prospectt, die sinds 23 mei een vaste showroom heeft in Nieuwegein. De collecties, variërend van design items voor in huis tot food, lifestyle accessoires en meubels, zijn terug te vinden op de tweede verdieping van het centrum. Daarnaast zullen de merken gepresenteerd worden op Trendz in Gorinchem (A111) en exposeert de onderneming in de Brabanthallen tijdens showUP (E171).

Meer informatie:
Prospectt
Meridiaan 61 
2801 DA Gouda
(+31)(0)182 686332 
info@prospectt.nl
www.prospectt.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven