'Om warmtenetten efficiënter en duurzamer in te richten'

Klimaatsoftwarebedrijf ontvangt miljoeneninvestering

Om warmtenetten efficiënter en duurzamer in te richten ontvangt een Rotterdamse softwarebedrijf miljoenen euro's aan investeringen. Ook Eneco Ventures, de investeringspoot van energiebedrijf Eneco, steekt geld in de onderneming. In totaal bedraagt de financiële injectie 10 miljoen euro."Verwarmingsroosters verliezen jaarlijks nog een kwart van hun warmte. Dit probleem wordt nog urgenter met de stijgende brandstofprijzen en de sterke behoefte aan CO2-reductie. We hebben software ontwikkeld die verwarmingsbedrijven helpt hun warmtesystemen te optimaliseren en CO2 te verminderen, zodat ze betaalbare en betrouwbare warmte kunnen blijven leveren", laat Gradyent weten in een persbericht.

“Eneco is blij met de investering in Gradyent. Het versnellen van duurzame warmte is een van de belangrijke pijlers van onze One Planet ambitie om samen met onze klanten in 2035 klimaatneutraal te zijn. Eneco is al heel lang klant van Gradyent en wil de relatie met deze investering verder verdiepen en kennis blijven delen met een uniek en toonaangevend technologiebedrijf op het gebied van verwarmingssystemen”, zegt Robert Blom, Investment Director Eneco Ventures.
 
“Onze missie is om verwarmingssystemen toekomstbestendig te maken. Met de Gradyent Digital Twin kunnen we zowel de efficiëntie van bestaande systemen verhogen als de transitie naar duurzamere systemen versnellen”, zegt Herve Huisman, CEO Gradyent.

Meer informatie:
Gradyent
www.gradyent.ai


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven