Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BLOCKS eerste collectie van resultaat samenwerking Wittmann en Neri&Hu,

BLOCKS is de eerste collectie die het resultaat is van de samenwerking tussen Wittmann en Neri&Hu, een collectie die indruk maakt door haar karaktervolle aanwezigheid: verschillende modules smelten op creatieve wijze samen tot ontelbare zitplaatsen.

Het designduo Neri&Hu speelt graag met tegenstellingen en hecht veel belang aan eigentijdse producten die zich met traditie verbinden. Hun gestoffeerde meubelserie BLOCKS voor Wittmann gaat op deze ontwerpbenadering in: organisch en geometrisch tegelijk, de afzonderlijke laaghangende modules lenen zich voor een enorme verscheidenheid aan combinaties.

Inspiratiebron voor deze vorm was de geometrie die Josef Hoffmann toepaste in zijn royaal bemeten fauteuil CLUB 1910. Met respect voor de traditie en een intuïtief begrip van de hedendaagse tijdgeest heeft Neri&Hu een aantal specifieke kenmerken van Hoffmanns ontwerp uitgekozen om ze vervolgens naar het moderne tijdperk te vertalen in overeenstemming met de hedendaagse eisen. Het resultaat is een meubelserie met een sterke eigen identiteit - het is een complete herinterpretatie van een iconische vorm.

Een uitnodigende driezitsbank en drie verschillende modulaire elementen prikkelen de fantasie als het gaat om het creëren van flexibele composities. Hoek-, midden- en kwartelementen kunnen vrij worden geplaatst om eilanden te creëren, door een kamer te slingeren of op eigen voorwaarden als zelfstandige stukken te fungeren. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt: van perfecte cirkels tot zitplaatsen die in verschillende richtingen wijzen, alles is mogelijk. Een tafelelement, verkrijgbaar met of zonder lade, kan worden toegevoegd aan een ensemble of alleen worden geplaatst om een statement te maken op zichzelf. De tafel is gemaakt van hout en kan worden versierd met een marmeren tafelblad.

De serie wordt gecompleteerd door een royaal bemeten, vierkante voetsteun, die ook als zitelement kan worden gebruikt. Al met al zorgt de sobere vorm van BLOCKS voor een spannend samenspel van bekledingsmaterialen: elegant, bijna streng in leer, of - afhankelijk van de stofkeuze - opvallend, jeugdig en ontspannen.

De artistieke coup van een slipover-look stelt de ontwerpers in staat om de minimalistische lijnen van het stuk speels te onderbreken en BLOCKS een onmiddellijk sympathieke zachtheid te geven, terwijl de zitkussens met een geanimeerd oppervlak verlevendigd worden. De bekledingspanelen worden samengebracht aan de buitenranden van het element waar ze worden verbonden door nauwkeurig uitgevoerde, licht opstaande stiksels. Bovendien is BLOCKS bijzonder comfortabel - dankzij de beproefde pocketveerconstructie van de zitting.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: