Willowlamp onthult Stalactite

Nieuwe kroonluchter geïnspireerd op Zuid-Afrikaanse grotten

Willowlamp onthult Stalactite, de nieuwe kroonluchter geïnspireerd op de Cango Grotten, een culturele en natuurlijke bezienswaardigheid in Zuid-Afrika.

Van inheemse en unieke bloemen zoals de Protea, tot betoverde bossen, kegelvormige zeeschelpen, rivieren, stormen, sterrenstelsels en nu, eeuwenoude grotten, de unieke ontwerpmethodologie van Willowlamp kent geen grenzen.

"De belangrijkste inspiratie voor dit ontwerp was de wens om de oppervlaktetextuur van deze formaties te recreëren, de golvende strepen en ingewikkelde texturen die zich in de loop van vele eeuwen op het oppervlak van stalactieten opbouwen", zegt Adam Hoets, oprichter en creatief directeur van Willowlamp.

Adam Hoets is geboren in Zuid-Afrika, bij de wieg van de mensheid, in Afrika. Hij is gedreven om de geometrische vormen en geabstraheerde uitsteeksels te vieren die geïnspireerd zijn door de natuur die op dit continent te vinden is.

Het is bekend dat de wanden van grotten verhalen over het leven vertellen - van tekeningen van holbewoners tot gravures. Hoets gelooft dat de natuur zelf een verhaal te vertellen heeft en elk ontwerp streeft ernaar deze verhalen te laten ontbranden door vorm en gedaante om de schepping, en uiteindelijk, de liefde te vieren.

De nieuwe Stalactite kroonluchter is geïnspireerd op een van 's werelds erfgoedlocaties, de Cango Grotten, die enorm groot is en druipt van de gigantische stalactieten. Een stalactiet is een ijspegelvormige formatie die aan het plafond van een grot hangt. Ze ontstaan door de neerslag van mineralen uit water dat door het plafond van de grot druppelt.

De meeste stalactieten hebben spitse uiteinden. Stalactieten ontlenen hun naam aan het Griekse woord voor 'druipen'. In feite worden ze op die manier gevormd, door minerale afzettingen die door waterstromen druppelen.

In de geest van een tijdloos design dat elke trend overstijgt en opheft, vormen stalactieten zich uiterst langzaam. Radiometrische datering heeft dan ook aangetoond dat sommige honderdduizenden jaren oud zijn.

Ook aan elke kromming van deze kroonluchter is zorgvuldig aandacht besteed. Het geplooide kogelkettinggordijn is zo geconstrueerd dat het een luxueuze laag op laag vormt voor de totale formatie. Hierdoor ontstaat het gevoel van een stalactiet die van het plafond druipt en zich uitstrekt naar de vloer.

Bovendien is elke lamp een bewegende sculptuur. Elke lamp is bedoeld om volledig in de omgeving te worden geïntegreerd, waardoor een interactief en betoverend lichtspel ontstaat tussen de lamp en de ruimte eromheen en met degenen die de ruimte ervaren.

Deze verlichte sculpturale kunstwerken geven opnieuw vorm aan binnenruimtes door gebruik te maken van organische vormen en de beweging van licht. Vervolgens creëren ze een getextureerde en organische sfeer die het buitenleven naar binnen brengt in de door hen gekozen ruimtes.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven