Paint & Paper Library lanceert kleurenkaart

In september 2022 lanceert het Britse verf- en behangmerk Paint & Paper Library een nieuwe, verfijnde kleurenkaart met verftinten en kleurenfamilies. De kaart bevat negen nieuwe toevoegingen aan het Original Colours-palet, drie nieuwe Architectural Colours-kleurenfamilies en acht herboren tinten uit het archief van Paint & Paper Library.Original Colours
Het Original Colours-palet is verrijkt met negen nieuwe kleuren: Nori, een gezwart groenblauw, Soumak, een Midden-Oosters rood, Iguana, een kameleonachtig, Kaaiman blauw, Mchanga, een rode aardetint uit het rivierzand van Tanzania, Brimstone, een eigentijds middengeel, Ruse, een gesofisticeerde, vergrijsde rozenkleur, Mockingbird, een prachtig, diep zachtblauw, Fynbos, een gewaagde, maar rustgevende schakering en Sencha, een opmerkelijk, elegant groen.

Deze negen, in het oog springende, kleuren zijn ontworpen om bij afzonderlijk gebruik gewaagde en indrukwekkende interieurs te creëren of bij het combineren van deze kleuren sterk contrasterende, moderne ontwerpschema’s te realiseren. Zo creëert bijvoorbeeld de opvallende combinatie van Pollen II op het plafond en Sencha op de muren en het houtwerk een intiem en uitnodigend kleurenschema voor de slaapkamer, wat de ruimte een knusse en warme uitstraling geeft.

Architectural Colours
Naast de upgrade van het kleurenpalet zijn er ook drie nieuwe families van zachte, gegradueerde Architectural Colours aan de kleurenkaart toegevoegd. Binnen een kleurenfamilie bieden vijf tinten diverse sterktes van hetzelfde pigment, waarmee een harmonieus en goed afgestemd kleurenschema kan worden gevormd. De drie nieuwe kleurenfamilies betreffen het neutrale Cashmere, waarvan de tinten een aantrekkelijke warmte en een rustige sfeer uitstralen, het natuurlijke, zachte Sprig, met discrete, groene ondertonen en de kleurenfamilie Powder, welke delicate tinten met warme, roze ondertonen biedt.

De gerelateerde combinaties van tinten met subtiele nuances creëren een zacht en gecoördineerd gevoel, terwijl combinaties van de diepste met de lichtste schakering een dramatischer toonschema opleveren. Door bijvoorbeeld Powder V, de meest intense schakering van de Powder-kleurenfamilie, toe te passen om architecturale details van plafonds en kroonlijsten te accentueren, creëer je impact, maar het blijft elegant en harmonieus als het wordt gecombineerd met de zachtere schakering Powder III op de wanden en de lichtste schakering Powder I op de plinten en het houtwerk.

Archiefkleuren
Uit het archief van Paint & Paper Library zijn acht andere kleuren herboren, waaronder de volgende rijke roze, dieporanje en charismatische groen- en blauwtinten: Jaipur Pink, Roben’s Honour, Kasbah, Caravan, ‘Scarlet ‘n’ Rust, Pollen II, Mink en The Long Room.

De 42 bestaande kleuren van de vorige Paint & Paper Library-kleurenkaart zijn gearchiveerd om plaats te maken voor deze nieuwe kleuren en kleurenfamilies. De archiefkleuren blijven beschikbaar. De nieuwe Paint & Paper Library-kleurenkaart en -kleuren worden gelanceerd op 12 september 2022.

Meer informatie:
Paint & Paper Library
3 Elystan St
London SW3 3NT
www.paintlibrary.london


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven