Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Licht, kleur en volume in zacht afgeronde geometrieën

Waarom kan een zetel geen kunstwerk zijn wanneer het niet in gebruik is? Sancal presenteert LOOP & LINK, een uniek project dat tot stand kwam met de medewerking van de Raw Color studio en ontstond tijdens de eerste dagen van corona.

"Met het optimisme dat ons kenmerkt, ontwikkelden we beide producten zelfs terwijl de pandemie woedde, in de overtuiging dat we op een dag opnieuw samen zouden zitten", vertelt Sancal. "De werktitel was inderdaad "feest" - ter ere van dat moment waarop we het einde van de pandemie konden vieren. Nu de gezondheidscrisis in Europa ten einde loopt, zijn we verheugd dit stimulerende project met u allen te delen!"

Illusie is niet alleen een gemoedstoestand, het is ook onderdeel van een visueel effect dat Raw Color bereikt door licht, schaduw, kleur en volume met elkaar te verbinden in zacht afgeronde geometrieƫn. Illusionisme is ook de meesterlijke vertaling van grafische expressie naar de realiteit van een meubelstuk.

"Uit een enkel gebaar ontstaat een vorm die gebogen en rechte segmenten in gelijke mate verenigt. LINK & LOOP zijn visueel verbonden door de cilinder. De essentiƫle geometrie die ervoor zorgt dat het totale volume zacht en tactiel oogt. Harde hoeken zijn niet te vinden", vertellen de ontwerpers.

Raw Color daagt elk conventionalisme uit dat geassocieerd wordt met rusten en socialiseren.

Dit creatieve duo heroverweegt de manier waarop we zitten op basis van de kronkelende volumes van een ketting. Schaal speelt hierbij een sleutelrol, omdat het een alledaags voorwerp in een sculptuur kan veranderen.

De sculpturale LINK sofa is het resultaat van een reflectie over alternatieve inrichtingsoplossingen. Door het doorbreken van alle formele grenzen is hun aanpak zonder twijfel vrij, en dit lokt een anarchistische zit uit. Hoe dan ook, plezier is gegarandeerd.

Wat de afwerkingen betreft, is elk van de LINK-elementen verkrijgbaar in een zorgvuldig geselecteerde reeks van 6 effen kleuren, een paar meerkleurige versies: multitone bold & multitone pastel, en de Kvadrat x Febrik Sprinkles proefcollectie.

De LOOP soft seating serie biedt niet alleen verschillende maten, maar ook een selectie van speciale afwerkingen die de loop doorbreken.

Als een patchwork combineert elke versie drie verschillende tinten van dezelfde kleur, spelend met rood, geel, blauw of groen, afhankelijk van de gekozen optie.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: