Advertorial

Waarom kiezen voor vloerverwarming? Ontdek de voordelen

Vloerverwarming is tegenwoordig een veel gekozen type verwarming en dat is niet voor niets. Natuurlijk is vloerverwarming ontzettend behaaglijk, daar kan iedereen zich wel een voorstelling bij maken, maar er is meer. Vloerverwarming kent namelijk nog meer belangrijke voordelen. Waarom de keuze voor vloerverwarming dus een goede investering is, dat lees je in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?
Er gaat eigenlijk niets boven het hebben van vloerverwarming. Wanneer de vloer verwarmt is, kun jij 's winters gewoon op je sokken door het huis lopen en voelt dat heerlijk behaaglijk aan. Een vloer zonder vloerverwarming geeft vaak kou af. Je kunt dan wel stoken via de CV, wat ook heel prettig is, maar toch krijg je het nooit zo lekker warm indien de vloer koud is. Dit is een belangrijke pré om te kiezen voor vloerverwarming, naast de overige voordelen.

Ontdek hier de belangrijkste voordelen van vloerverwarming
●     Radiatoren zijn overbodig
Wist je dat wanneer je voor vloerverwarming kiest je eigenlijk radiatoren overbodig maakt hiermee? Dankzij de werking van de vloerverwarming ontstaat er voldoende warmte in een ruimte zodat radiatoren niet langer nodig zijn. Dit biedt dus veel vrijheid, want op plekken waar nu radiatoren geplaatst zijn ontstaat er extra ruimte. Radiatoren zijn daarbij vaak echte stofnesten. Zonder radiatoren is je woning beter schoon te houden. Betrek jij een nieuwbouwwoning, dan is de keuze voor vloerverwarming zonder radiatoren een zeer logische keuze.

●     Excellente warmteverspreiding
Vloerverwarming strekt zich uit over de hele ruimte. Overal wordt de vloer gelijktijdig verwarmd. Hierdoor ervaar je overal dezelfde temperatuur in huis en zit je nooit meer naast een te hete radiator, terwijl je het op andere plekken koud hebt. Vloerverwarming verdeelt zich gelijkmatig warmte binnen de ruimte.

●     Geen last meer van optrekkende kou
Niets zo vervelend als optrekkende kou en tocht langs je voeten. Je kunt nog zo hard stoken, maar indien er kou hangt rondom de vloer krijg je het niet snel echt behaaglijk. Door vloerverwarming te plaatsen ervaar je geen optrekkende kou meer.

●     Voordeliger stoken
Een zeer belangrijk voordeel van vloerverwarming is dat je voordeliger stookt dan met radiatoren het geval is. Vloerverwarming is dus niet alleen een stuk comfortabeler, maar ook nog eens voordeliger!

Bestaan er ook nadelen?
Ieder product kent ook nadelen. Vloerverwarming kent in principe nauwelijks nadelen. Een nadeel is dat niet ieder type vloer geschikt is voor vloerverwarming.

●     Heb jij tapijt of laminaat op de vloer liggen, dan heb je geen optimaal profijt van vloerverwarming en zijn radiatoren een betere keuze.

●     Meestal wordt de vloer iets verhoogd om de vloerverwarming te leggen. Dit kan een nadeel zijn. Controleer hoeveel extra ruimte je hebt om vloerverwarming aan te leggen.

Tip: kies in plaats van laminaat voor een PVC vloer. Een verlijmbare PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming en is ook nog eens geluiddempend. Ideaal voor personen die in een appartement bijvoorbeeld wonen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven