Advertorial

Waarom een PVC vloer een uitstekende keuze is!

Vloeren van kunststof zijn tegenwoordig ontzettend populair. De PVC vloer is hiervan het bekendste voorbeeld. Deze opkomst van kunststof vloeren is niet verrassend; kunststof biedt namelijk ontzettend veel voordelen. In dit artikel lees je dan ook waarom een vloer van PVC het overwegen waard is.

1.   Levensduur
Grofweg gaat een PVC vloer zo’n 15 tot 25 jaar mee, zeker als je kiest voor Floorinq vloeren. Dit maakt een PVC vloer bijzonder duurzaam. Een PVC vloer is bovendien sterk, zwaar en slijtvast. Het laatste is te danken aan de (anti-)slijtlaag die op het bovenste gedeelte van de vloer is aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer zo min mogelijk kans biedt aan slijtage en daardoor zo ontzettend lang meegaat.

2.   Gebruiksgemak
De levensduur van PVC vloeren wordt versterkt doordat de vloer isolerend, geluiddempend en waterbestendig is. Het biedt een fijn binnenklimaat, kan wel tegen een stootje en zorgt ervoor dat water volledig wordt afgestoten, terwijl de kwaliteit van de vloer behouden blijft. Dit maakt dat een PVC vloer zeer gebruiksvriendelijk is, de vloer lang meegaat en tevens geschikt is voor in de keuken, het toilet of zelfs een vochtige ruimte als de badkamer.

3.   Vloerverwarming
PVC vloeren zijn ook nog eens uitstekend te combineren met vloerverwarming. Door het kunststof materiaal van de PVC vloer in combinatie met de plankopbouw, heeft de vloer een bijzonder lage warmteweerstand in vergelijking met andere type vloeren. Warmteweerstand duidt op hoeveel warmte de vloer tegenhoud. 

4.   Onderhoudsvriendelijk
Een PVC vergt maar weinig onderhoud. Door het kunststof materiaal en de speciale (anti-)slijtlaag, trekt vuiligheid niet in de vloer. Je houdt een PVC vloer schoon door deze regelmatig te stofzuigen, zo nu en dan te dweilen of af te nemen met een vochtige doek. Het is niet nodig en zelfs af te raden om (chemische) schoonmaakmiddelen te gebruiken.

5.   Productie
Een kunststofvloer betekent dat er zonder twijfel schadelijke stoffen vrijkomen bij de productie ervan. Alhoewel dit dan ook zeker het geval is, blijkt de hoeveelheid schadelijke stoffen maar weinig af te wijken van de schadelijke stoffen die vrijkomen bij de verwerking van natuurlijke materialen als hout.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven