'Het is allemaal in een stroomversnelling geraakt'

Designer Tom Dixon beschrijft verschuiving die plaatsvond na coronapandemie

"De huizen van mensen zijn voortdurend in ontwikkeling", zegt meubel- en lichtontwerper Tom Dixon tegen Livingetc.com. "Ze zeggen dat mensen nu zeventien keer in hun leven verhuizen, terwijl je veertig jaar geleden twee keer zou verhuizen. Gezinnen zijn gefragmenteerd - koppels kunnen scheiden of ze kunnen overgaan of ze hebben grootouders die intrekken. Er is een constante verschuiving van de vorm van het huis."


 
En net als de manier waarop we leven, evolueert het interieurontwerp en onze huizen staan ​​op het punt een monumentale make-over te krijgen. Onze woonruimtes zijn nu onze kantoren, onze kantoren zijn nu waar we lunchen, onze lunch wordt gemaakt in dezelfde ruimte waar gezinnen samenkomen. Meubeldesign verandert. Het past zich aan, aan de manier waarop we nu leven - nieuwe vormen, nieuwe functies, nieuwe ideeën. 
 
"Het is allemaal in een stroomversnelling geraakt sinds Covid", zegt Tom. ''Met onze nieuwe routines, onze nieuwe balans tussen werk en privé en het comfort dat we wensen, zijn er nieuwe manieren waarop we ons huis kunnen inrichten om ons te helpen daar te komen. Hier delen de experts hun ideeën, gedachten en favoriete ontwerpen die laten zien hoe je deze shift kunt maken.''

"Een voorbeeld van waar onze huizen zich hebben moeten aanpassen aan veranderende veranderingen, is de aanpassing aan thuiswerken. Onze thuiskantoren zijn nu de locatie voor hoogvliegende zakelijke bijeenkomsten, waar we creatief en productief moeten zijn en een professionele maar persoonlijke Zoom-achtergrond moeten hebben."

Lees hier het complete artikel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven